Palangos širdimi vadinama J. Basanavičiaus gatvė kol kas tuščia ir apmirusi. Tačiau žadama, kad nuo gruodžio pradžios visą šventinį laikotarpį šurmulys joje nenurims. Čia įsikurs Baltijos šalių Kalėdų alėja.

Dešimties aplink Baltiją esančių šalių ambasados pagal šaliai būdingas nacionalines puošimo tradicijas papuoš po eglutę, aplink esančiose kavinėse įsikurs valstybių ambasados, bus galima susipažinti su šalių istorija, kultūra, kalėdiniais papročiais, paskanauti tradicinių tų šalių valgių.

„Visą gruodžio mėnesį mes kviečiam į šią alėją nemokamai prekiauti visos Lietuvos tautodailininkus, kulinarinio paveldo atstovus, vietinius verslininkus, kad šurmulys ir nuotaika šventinė čia būtų nuolat kiekvieną savaitgalį“, – teigė Palangos kultūros centro vadovas Nerijus Stasiulis.

Nors ir sunkmetis, tačiau Palanga neatsisako naujametinio fejerverko nuo tilto į jūrą. Esą prie šios tradicijos derinami daugelis kurorto viešbučiuose, restoranuose vyksiančių šventinių renginių. Verslininkai sako, kad kol kas užsakymų sulaukia dar nedaug, tačiau teigia manantys, kad iki švenčių, kaip ir pernai, bus pilnai užimti.

„Jau šią savaitę prasidėjo skambučiai, užklausimai. Šiemet domėtis pradedama truputį vėliau, bet, nemanau, svečių dėl to nesumažės. Palanga visada sulaukia savų klientų ir jie tikrai sugrįžta į Palangą“, – kalbėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos narys Alvydas Meškys.

Neringoje fejerverko šiemet nebus, tačiau teigiama, kad kitokių atrakcijų bei tradicinės kuršiškos žuvienės nestigs. Neringos turizmo ir verslo asociacijos prezidentė Irma Baltrušaitienė sako, kad vietomis šventėms Kuršių nerijoje daugiau domėtis bus pradėta kaip ir pernai – gruodžio viduryje. Anot jos, atvykti į pajūrį žmones gali paskatinti ilgas naujametinis savaitgalis ir gražūs žiemiški orai.