Pasak televizijos TV3, Vilniaus apsaugos policijos pareigūnai vaikėsi neblaivų ir iš avarijos vietos pasprukusį vairuotoją. Gaudynėse policininkams talkino avarijoje apgadinto automobilio vairuotojas.

Automobilį "Ford Sierra" policininkai persekioti pradėjo po to, kai radijo ryšiu gavo pranešimą, jog Kalvarijų ir Ozo gatvių sankryžoje, apdaužęs kitą automobilį, neblaivus vairuotojas sprunka miesto centro link.

Iš paskos važiavęs avarijoje apgadinto automobilio "Opel" vairuotojas pareigūnams mobilaus ryšio telefonu nuolat pranešdavo, kur sprunka bėglys.

Kai į gaudynes įsitraukė apaugos policija, automobilis "Ford Sierra" miesto gatvėmis jau švilpė daugiau kaip 100 km/val. greičiu.

Pasak policininkų, pakeliui bėglys vis bandė taranuoti tarnybinį pareigūnų automobilį. Transporto žiede ties Pedagoginiu universitetu policininkams susidūrimo nepavyko išvengti, tačiau čia bėglys ir buvo sulaikytas.

Ketvirtadienį 28 metų gimtadienį švęsiantis Valdas Žuravskis iš pradžių pareigūnams neigė esąs neblaivus, tačiau vėliau pradėjo įrodinėti, kad elgiasi taip pat, kaip Seimo nariai.

"Ne, aš nesu girtas. Truputį išgėręs. Kaip ir visa Lietuva...Mūsų Seimo nariai taip pat važiuoja išgėrę. Ir numerius pameta. Aš nors numerio nepamečiau. Viskas. Uždarykite duris", - sakė televizijai vairuotojas.