Biudžeto projekte numatyti šaltiniai finansuoti ekonomikos gaivinimo planą, įskaitant ir 175 mln. eurų, kurie bus skirti elektros jungčiai iš Lietuvos ir Švedijos.

"Kitų metų biudžetas yra ekonomikos atsigavimo biudžetas - pasirengimas geresniems laikams, darbo vietų išsaugojimui, augimo skatinimui", - sakė eurokomisaras finansiniam programavimui ir biudžetui Algirdas Šemeta, kalbėdamas pasibaigus deryboms dėl 2010 metų biudžeto.

Svarbiausias paketo elementas buvo likusieji 2,4 mlrd. eurų iš 5 mlrd. eurų iš Europos ekonomikos gaivinimo plano, kuris numato investicijas į energetikos tinklus, plačiajuostį ryšį ir žemės ūkį.

"Tai leidžia mums toliau tęsti projektus, kurie gali skatinti Europos ekonomikos augimą ir užtikrinti Europos energetikos saugumą ateityje", - sakė komisaras.
A.Šemeta žurnalistams sakė, jog susitarimas garantuoja šalims narėms, jog 2010 metų ES programos gaus būtiną finansavimą ir kad sunkiu laikotarpiu Europa turi stabilų biudžetą.

"Šiandien yra svarbi diena - mes susitarėme dėl 2010 metų ES biudžeto. Jo priėmimui laiku neliko jokių didesnių kliūčių. Komisija džiaugiasi, jog šis susitarimas nedaug skiriasi nuo mūsų pasiūlymo balandžio mėnesį, kai biudžeto išmokos siekė 122,937 mlrd. eurų", - kalbėjo A.Šemeta.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją