Be to, organizmo ir odą ir audinius molis prisotina druskomis, geležimi, magniu, kalciu, siliciu, organiniais junginiais.

Vanduo, kurį naudojate moliui skiesti, - idealus naudingų "burtininko” medžiagų “tiekėjas”.

Norite pasiekti didesnį efektingumą gydantis moliu? Tuomet suderinkite jį su masažu, sportu, vandens procedūromis.

Ar yra kontraindikacijos gydantis moliu?

Taip. Tai širdies - kraujagyslių sistemos, skydliaukės susirgimai, tuberkuliozė.

Be to, jautriai ir sausai odai nederėtų naudoti vandeniu skiestų molio kaukių. Tokia kaukė labai greitai išdžiūva. Paskui traukdama odą ją sudirgina. Tačiau moterys su giliomis atviromis poromis gali kuo puikiausiai naudoti šias kaukes. Jos padės sumažinti odos riebalų sekreciją ir sutrauks poras.

O štai sausą odą reikia drėkinti. Ir čia reikalingos molio kaukės su minkštinančiomis kremo tipo emulsijomis. Jose molio yra tik 20- 40 %. Emulsinė kaukė geriau išlaiko drėgmę, ypač jeigu padengsime ja drėgną odą.

Žalias, raudonas, mėlynas, baltas - pasirinkite

Žalias molis turis geležies oksido, silicio ir aliuminio. Šios medžiagos stimuliuoja lipidų apytaką ląstelėse. Teigiamai veikia kolageno susidarymą - kraujagyslės tampa elastingesnės. Be to, gerai sausina odą, veikia dezodoruojančiai. Jis naudojamas vietoj kaukių riebiai odai ir riebios seborėjos gydymui.

Populiariausias kosmetologinėje praktikoje - baltasis molis, arba taip vadinamas, kaolinas. Visiškai nekenksmingas organizmui. Jis neretai naudojamas kaip savotiškas talkas - iššutimų ir nudegimų gydymui. Baltojo molio pagrindu daromos antiseptinės kaukės, kurios odos paviršių valo nuo inkštirų.

“Romantiškiausias”- žydrasis molis. Kaip ir baltasis, jis valo odą nuo inkštirinio bėrimo. Be to, tonizuoja ir lengvai balina odą. Vadinasi, pagerina odos spalvą. Rekomenduojamas siekiant grakštumo: naudojamas anticeliulitinėse priemonėse. Žydrąjį molį tiekia Bulgarija.

Raudonasis molis. Rausvą atspalvį jam suteikia didelis geležies oksido ir vario kiekis. Jis naudojamas nedažnai.. Tačiau ir jis turi savų pliusų. Trūkstant geležies, jis sugeba ja prisotinti organizmą.

“Infantilus” rožinis. Jis gaunamas įvairiomis proporcijomis sumaišius raudonąjį ir baltąjį molį. “Rožinį” mėgsta jautri oda. Šis molis duoda gerą dezinfekuojantį efektą. Įsitikinote, kad molį ignoruojate be reikalo?

Molis vidiniam vartojimui

Molio vartojimas į vidų skatina šlakų pašalinimą.

Molis organizmui duoda būtent tas mineralines druskas, kurių mums trūksta, tiekdamas jas dozėmis, geriausiai tinkančiomis mūsų organizmui. Be to, jis sugeria toksinus, puvimo dujas, atliekamas rūgštis ir šalina jas iš organizmo, visiškai jį išvalydamas.

Gydymas moliu į vidų gali trukti keletą mėnesių arba netgi metus. Kad skrandis nepriprastų, tikslinga periodiškai daryti pertraukas.

Vartojimui į vidų naudojamas riebus, švarus molis be smėlio priemaišų ir pašalinių junginių. Geriau vartoti molį, paimtą vienu vientisu gabalu. Briketas dalinamas į smulkius gabalėlius, kurie grūstuvo pagalba sumalami į miltelius kuo smulkiau. Kad neliktų priemaišų, molis persijojamas per sietelį. Švarūs paruošti milteliai padedami saulėje. Toks molis paruoštas vartojimui.

Vartojamo molio kiekį reikia reguliuoti priklausomai nuo organizmo poreikių. Molis nekenkia, bet atskirais atvejais gali sukelti nemalonias reakcijas. Jei skrandis silpnas, geriamas vanduo su nedideliu molio kiekiu. Organizmui pripratus, galima vartoti po pusę arbatinio šaukštelio, o po to ir pilną iki dviejų šaukštelių iškart arba dienos eigoje nedidelėmis porcijomis.

Skiesti molio milteliai geriami mažais gurkšneliais, bet ne vienu kartu. Jeigu stiklinės dugne lieka molio, dar įpilama vandens. Molio išmaišymui nereikia naudoti metalinio šaukšto.

Pageidaujant, molio miltelius galima vartoti kartu su kitais gėrimais, pavyzdžiui, su mėtos arba kitos gydomosios žolelės nuoviru, bet be cukraus. Cukrų galima pakeisti medumi. Molio negalima gerti su pienu arba kava. Tiems, kas norėtų vartoti sausą molį, reikėtų nedidelį gabalėlį įsidėti į burną, leisti jam ištirpti, po to praryti ir užsigerti nedideliu kiekiu vandens. Taip darydami jūs sustiprinsite savo dantis ir pagerinsite virškinimą.

Tai įdomu:

Jeigu molio miltelius paliksime šaldytuve 2- 3 valandoms, tai jame išnyks nemalonūs kvapai.

Jeigu molį praskiesime vandeniu iki pastos konsistencijos ir juo įtrinsime dantis - dantenos nustos kraujuoti, pranyks geltonos apnašos.

Jeigu plaukus išplausime vandeniu su moliu, tai išnyks pleiskanos ir plaukai ims geriau augti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)