Prekiautojai teigia, kad praeitos dienos dolerio kilimas iš dalies buvo paskatintas euro zonos ekonomikos politikos strategų, kurie laikėsi JAV Federalinio rezervų banko pirmininko Ben Bernanke pozicijos, komentuodami stipraus dolerio privalumus.

Tačiau ilgalaikė laipsniško dolerio smukimo kryptis nepasikeitė, teigė prekiautojai.

"Doleriui bus sunku ir toliau kilti, JAV išlaikant žemą bazinę palūkanų normą",- teigė Tomohiro Nishida, „Chuo Mitsui Trust and Banking Company” iždo vadybininkas.

Dolerio indeksas, kuris matuoja JAV valiutos vertę šešių pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu, nukrito 0,1 procento iki 75,278 po to, kai pirmadienį buvo pasiekęs 15 mėnesių žemumą, nukritęs iki 74,679.

Euras nusistovėjo ties 1,4873 dolerio po to, kai antradienį buvo pakilęs iki 1,5000 dolerio.

Doleris nusistovėjo ties 89,20 jenos po to, kai praeitą dieną buvo nukritęs iki 88,73 jenos ir taip pasiekęs žemiausią mėnesio lygį.

Svaras nusistovėjo ties 1,6804 dolerio, atsitraukdamas iš 3 mėnesių aukštumos, kurią buvo pasiekęs pirmadienį, pakilęs iki 1,6879 dolerio.

Šios dienos bėgyje pasirodys JAV vartotojų kainų indeksas ir spalio mėnesio nekilnojamojo turto naujienos.

Ekonomistai tikisi, kad vartotojų kainų indeksas pakils 0,1 procento, kai rugsėjo mėnesį pakilo 0,2 procento.

"Tikimasi, kad vartotojų kainų indeksas sustiprins požiūrį, kad JAV ir toliau laikysis žemos bazinės palūkanų normos politikos",- teigė Tsutomu Soma, „Okasan Securities” vyresnysis vadybininkas.

Australijos doleris pasiekė dienos aukštumą, pakilus aukso kainoms. Australijos doleris nusistovėjo ties 0,9284 dolerio po to, kai antradienį nukrito iki 0,9237 dolerio, pasibaigus Australijos rezervų banko susitikimui, kurio rezultatai parodė, kad yra abejojama dėl bazinės palūkanų normos kėlimo.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją