Per vienuolika mėnesių eismo įvykiuose žuvo 44 žmonės, t.y. lyginant su praėjusiais metais, žuvusiųjų skaičius išaugo pusantro karto. Pernai tuo pačiu laikotarpiu žuvusiųjų buvo penkiolika mažiau, o iš viso praėjusiais metais eismo įvykiuose žuvo 39 žmonės.

„Pagrindinė nelaimių priežastis – žmogiškasis faktorius, o ne ženklai ar kelių būklė. Dviratininkai važiuoja neblaivūs, neturi šviesą atspindinčių liemenių, pėstieji kažkodėl tamsiu paros metu neblaivūs užmiega ant kelio, neturi atšvaitų, automobilių vairuotojai nesilaiko saugaus greičio, į nelaimes papuola, lenkdami kitus automobilius, sukdami“, – vardijo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas Alvydas Katkauskas.

Policija, siekdama sumažinti žuvusiųjų skaičių, kreipėsi pagalbos ir į dvasininkus. Prašyta, kad jie pamaldų metu skelbtų informaciją apie žuvusiuosius ir sužeistuosius kelyje, kaip išvengti nelaimės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją