„Konkursas stadiono statybai dar nepaskelbtas, tačiau kalbamės su 4-5 rimtomis Kinijos, Vokietijos, Italijos, Anglijos kompanijomis, kurios galėtų investuoti į stadiono statybą, su sąlyga, kad per 25-30 metų iš biudžeto būtų skirta suma išmokėti skolai“, - antradienį spaudos valandoje sakė sostinės meras.

Pasak jo, savivaldybės indėlio dydis priklausytų nuo konkurso sąlygų, bet „suma susidarytų nemaža, panašu, kad nuo 2 iki 5 mln. litų per metus“.

Savivaldybės vadovai pripažįsta, kad statyt stadioną, kuris neaišku kaip bus naudojamas, būtų per didelė prabanga ir pabrėžė, kad labai svarbu, kas bus stadiono operatorius.

Jei per artimiausius metus savivaldybei nepavyks rasti investuotojo, pasak V.Navicko, statybas teks konservuoti.

Suabejojus, ar ieškant amžinosiomis statybomis virtusio objekto statytojo stadionas nesutręš, meras sakė: „25 metus stovėjo ir nieko jam neatsitiko, neatsitiks ir dabar“.

Sostinės Šeškinės mikrorajone Nacionalinis stadionas pradėtas statyti 1987 metais. Atnaujintame jo projekte numatyta, kad universalioje, dengtoje arenoje bus – 25 tūkst. sėdimų vietų.

2007-aisiais, savivaldybei sudarius sutartį su bendrove „Veikmė“, atnaujintai statybai išleista apie 110 mln. litų. Lapkritį statybų teisėtumu suabejoję struktūros paskelbė, kad jos atnaujintos neteisėtas, tad šiuo metu ruošiamasi skelbti naują konkursą.

Mero V.Navicko duomenimis, Nacionalinio stadiono statybai reikia 250-260 mln. litų. Dar 60 mln. tektų išleisti infrastruktūrai – viadukams, keliams, automobilių aikštelėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją