Vakar Kauno apygardos teismas atvertė šiurpios šeiminės dramos, įvykusios Žaliakalnyje esančiame mediniame namelyje, bylą. Dėl tada patirto košmaro B.Ivanausko žmona prašo priteisti iš buvusio vyro 100 tūkst. litų. Priteisti iš tėvo 50 tūkst. litų prašo ir jaunėlė duktė. Konfliktas, per kurį vos išvengta tragedijos, prasidėjo penkiolikametės akyse.

Generalinė repeticija

Generalinė vasario 4-osios, po kurios aukštąjį išsilavinimą turintis 54 metų B.Ivanauskas atsidūrė teisiamųjų suole, repeticija įvyko šiemet, sausio pradžioje. Aštuoneriais metais jaunesnė B.Ivanausko žmona nebegyveno su juo jau metus, tačiau vis dar glaudėsi po tuo pačiu stogu - dukters kambaryje.

Tada B.Ivanauskas išviliojo žmoną į kavinę - neva pasikalbėti apie verslo reikalus. Šeima buvo įsteigusi krovinių vežimo bendrovę. B.Ivanauskas buvo jos savininkas ir direktorius, žmona - vyriausioji finansininkė. Pasikvietęs neva pasitarti vyras pirmą kartą pasikėsino į žmonos gyvybę. Apgaule įsiviliojo į automobilį, nusivežė į mišką - prie skardžio ir pareiškė sugalvojęs padaryti taip, kad vaikams nereikėtų jų laidoti. Neva automobilio bakas pilnas degalų, tam, kad besiverčiant nuo skardžio jis sprogtų, užteks.

Tada B.Ivanausko žmona sugebėjo įsikibti į vairą ir automobilis rėžėsi į pusnį. Po šio įvykio ji su vaikais išsikraustė iš namų.

Išgelbėjo gudrybė 

Vasario 4-ąją B.Ivanauskas vėl paspendė žmonai spąstus. Šį kartą paprašė padėti atsiskaityti su banku. Manydama, kad vyras tik paduos dokumentus, žmona atvažiavo prie buvusių namų. Kartu su motina buvo ir paauglė dukra. B.Ivanauskas panoro važiuoti kartu.

Sutvarkius reikalus, žmona parvežė jį į namus. Tačiau išlipti iš automobilio B.Ivanauskas atsisakė ir išsitraukė vos prieš mėnesį įsigytą revolverį. Jis tikina paprašęs jo savigynai, nes sulaukęs grasinančių žinučių iš žmonos meilužio.

Niekas iš liudytojų vakar nepatvirtino, kad teisiamojo žmona ir jos verslo partneris iš Klaipėdos būtų turėję daugiau negu darbinius santykius. Tačiau būtent šiam klaipėdiečiui tą košmarišką pavakarę 15-metė išsiuntė SMS su prašymu padėti. Paauglė teigia, kad jo vardas pagal abėcėlę buvo pirmasis telefono, kuriuo naudojosi tiek ji, tiek motina, sąraše.

Šis telefonas tuomet pas ją liko tik pasinaudojus gudrybe. Grasindamas revolveriu, tėvas dar automobilyje pareikalavo, kad jos su motina atiduotų telefonus. 15-metė jų turėjo du, tačiau atidavė tik vieną.

Egzekucija planuota? 

Įrėmęs žmonai į šoną ginklą, vėliau kartą iš jo iššovęs į žemę (kad įrodytų, jog - tikras) ir vos nepataikęs dukrai į koją, B.Ivanauskas privertė abi lipti iš automobilio ir eiti į namus. Ten dukra išsiverkė, kad tėvas išimtų iš revolverio šovinius ir atiduotų ginklą jai.

Pavyko išsiprašyti, kad tėvas nesurištų jos su motina turėta lipnia juosta. Kad tam, kas įvyko vėliau, buvo rengtasi iš anksto, liudija ir tamsia plėvele užklijuotas miegamojo, į kurį B.Ivanauskas nusitempė žmoną, langas.

Po kurio laiko, išlaužus kambario duris, žmona aptikta ant grindų be sąmonės. Ji buvo apipilta dyzelinu (šalia stovėjo apytuštis apie 30 litrų talpos indas), o B.Ivanauskas lenkėsi prie jos su žiebtuvėliu rankoje.

Vienas iš sūnų bei du aukos verslo partneriai, kurių pagalbos paprašė iš paauglės žinutę gavęs klaipėdietis, suskubo laiku. Jie atėmė žiebtuvėlį, spėjo užsukti ir miegamojo spintoje buvusį dujų balioną.

B.Ivanauskas teigia tenorėjęs žmoną pagąsdinti, tačiau, išgirdęs beldimą į duris, iš baimės užspaudęs jai miego arteriją - dėl to ši prarado sąmonę.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją