Pirminės schemos tikslas buvo valstybės garantijomis teikti pagalbą kredito įstaigoms už mažų ir vidutinių, taip pat didelių įmonių paskolas per finansų ir ekonomikos krizę.

„Dabartinė krizė turi įtakos pirmiausia kaimo regionų mažų įmonių galimybėms gauti kapitalo. Lietuvai laikinoji sistema buvo naudinga – ji minėtoms įmonėms suteikė galimybę naudotis riboto dydžio pagalbos schema. Šį dalinį pakeitimą Komisija netruko įvertinti“, - teigė konkurenciją atsakinga Komisijos narė Neelie Kroes.

Pakeitimu siekiama į schemą įtraukti dvi priemones (ne žemės ūkio veiklos įvairinimo priemonę ir paramos verslui kurti ir plėsti priemonę). Abi jos įtrauktos į Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programą.

Padarius pakeitimą Lietuva galės teikti tiesiogines iki 500 000 eurų (1,726 mln. Lt) vertės dotacijas pirmiausia mažoms, alternatyvioms, žemės ūkio veiklos nevykdančioms įmonėms kaimo regionuose. Aiškiai nurodyta, kad pirminę žemės ūkio produktų gamyba, perdirbimu ir prekyba užsiimančios įmonės šia priemone naudotis negali. Ji bus taikoma iki 2010 m. pabaigos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją