"Tebūnie šis tiltas Vilniaus ateities simbolis. Tebūnie šis tiltas triumfo arka Mindaugui, miestui ir valstybei", - sakė šventės metu sostinės meras Artūras Zuokas, šiltai sutiktas susirinkusiųjų.

"Tiltai statomi, kad sujungtų krantus ir žmones. Tiltas - tai bendravimo simbolis. Tebūnie šis tiltas Vilniaus ateities simbolis. Simbolis miesto, kuriame visada vienas kitą pasiekia ir bendrą kalbą randa krantai, kultūros, žmonės", - po šių žodžių Vilniaus meras ištiesė ranką ir paspaudė dešinę ceremonijoje dalyvavusiam Premjerui Algirdui Brazauskui.

Vyriausybės vadovas pasveikino naujojo tilto statytojus bei jų dovaną gavusius vilniečiams Valstybės - Karaliaus Mindaugo karūnavimo 750-ojo jubiliejaus - dienos proga.

A. Zuokas minėjo, kad tai pirmasis Lietuvoje arkinis tiltas, pastatytas valstybės ir miesto lėšomis, pirmasis tiltas, pastatytas tik Lietuvos įmonių jėgomis ir pastangomis.

Tilto atidarymo iškilmėse dalyvavo kadenciją baigęs Prezidentas Valdas Adamkus, Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas.

Vilniaus vyriausiajame policijos komisariate ELTA sužinojo, kad, pareigūnų vertinimais, tilto atidarymą stebėjo apie 10 tūkstančių žmonių. Teisėtvarkos pažeidimų neužfiksuota.

Tokio tipo pirmą kartą Lietuvoje pastatytas arkinis metalinis tiltas yra 101 metro ilgio, jo visas plotis yra 19,75 metro, iš jų važiuojamoji dalis - 11,25 metro. Ant tilto - specialūs platūs, net penkių metrų pločio, šalitilčiai pėstiesiems ir dviratininkams.

Šio tilto generalinė rangovė - akcinė bendrovė "Tilsta", kiti subrangovai - bendrovės "Viadukas", "Kauno tiltai". Karaliaus Mindaugo tilto statybos kainavo apie 17 mln. litų. Naujasis tiltas išbandytas liepos 2-ąją. Jo konstrukcijos turėjo atlaikyti milžinišką 18 "KAMaz" markės sunkvežimių, pakrautų smėliu, sveriančiu 315 tonų, svorį.

Dabar Vilniuje yra 34 tiltai.

Po oficialaus naujausio Lietuvoje tilto atidarymo pirmieji jį pervažiavo trys naujausios penktosios serijos "BMW" modelio automobiliai, lydimi įvairių pirotechnikos, šviesos bei muzikos efektų.

Tačiau susirinkusieji buvo nusivylę, kad po vidurnakčio pasibaigus oficialiai tilto atidarymo ceremonijai jie iškart negalėjo pereiti tilto. Policijos pareigūnai teigė, jog pirmiausia savo įrangą turi surinkti pirotechnikai - gali būti likę nesudegusių šviečiamųjų ar padegamųjų užtaisų.

Transportas naujuoju tiltu gali važiuoti nuo šio sekmadienio.