Bene skaudžiausi pavyzdžiai susiję su neįgaliaisiais, kurie prie priekinio ir galinio automobilio stiklų nėra pritvirtinę ženklų "neįgalusis", matomoje vietoje nepalieka neįgaliojo pažymėjimo. "Automobilių stovėjimo aikštelių" vadovas Algimantas Puidokas teigė, kad konfliktinės situacijos dažniausiai susijusios su sukčiavimu, nes neretai už stovėjimą nenori mokėti neįgaliųjų automobilius vairuojantys jų artimieji.

A.Puidokas teigė, kad Kaunas – bene vienintelis miestas Europoje, kuriame neįgalieji visur mašinas gali statyti nemokamai, nes paprastai miestuose būna išskirtos specialios nemokamos vietos tik neįgaliųjų automobiliams.

Tokią tvarką bus siekiama įvesti ir Kaune, be to, bus siekiama panaikinti leidimą stovėti 15 minučių ilgiau nei buvo išpirkta laiko.

„Kauno diena“ rašo, kad nuo pavasario mieste blokuojami tik automobilių su tranzitiniais numeriais ratai, o kitais atvejais už stovėjimą nesumokėjusio vairuotojo automobilis fotografuojamas ir nuotraukos keliauja į policiją. Tai leidžia išvengti anksčiau kildavusių teisminių ginčų, sutaupyti laiko bendrovės darbuotojams ir vairuotojams, tačiau dėl to pyksta policija.

„Tai mažareikšmiai pažeidimai, o laiko jiems išsiaiškinti reikia labai daug“, – pastebėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Eismo įvykių registravimo skyriaus viršininkas Algimantas Judickas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją