Praėjęs mėnuo naujų automobilių pardavėjams Latvijoje buvo itin skausmingas ir blogiausias per šiuos metus. Latvijos įgaliotų automobilių atstovų asociacijos duomenimis, spalį šalyje buvo parduota 218 naujų lengvųjų transporto priemonių.

Nuo metų pradžios Latvijoje įregistruoti tik 3397 nauji automobiliai, t.y. 80,3 proc. mažiau nei per tą patį 2008 m. laikotarpį, kai buvo parduota daugiau nei 17 tūkst. naujų mašinų.

Kai kurie automobilių pardavėjai Latvijoje pastebi, kad šiemet, palyginti su praėjusiais metais, rinka
gali susitraukti net 100 proc.

„Lincoln“, „Smart“, „Ferrari“, „Koenigsegg“, „Aston Martin“, GMC, „Daihatsu“ – šių gamintojų naujų automobilių per 10 šių metų mėnesių Latvijoje nebuvo parduota nė vieno.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad ne itin džiaugiasi ir oficialūs „Toyota“, „Volkswagen“ ar „Mitsubishi“ pardavėjai. Šių markių mašinų Latvijoje šiemet parduota atitinkamai 35, 33 ir 11 vienetų.

Ekspertų teigimu, pastarąjį kartą toks menkas naujų automobilių pardavimas Latvijoje buvo užfiksuotas 1999 m.

Praėjusį mėnesį mūsų šalyje įregistruoti 558 nauji automobiliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją