Sekmadienį priešpiet Klaipėdoje, Vytauto gatvėje, pasigesta išperkamosios nuomos būdu įsigyto automobilio „BMW 735“, pagaminto 2002 metais.

Tos pačios dienos rytą Gargžduose, S.Dariaus ir S.Girėno gatvės 31 namo kieme, savininkas neberado 2002 metais pagaminto „Mercedes-Benz E 200“.

„Klaipėda“ rašo, kad netrukus bus galima kalbėti apie automobilių vagysčių protrūkį, esą vagys apsiginkluoja naujausiomis techninėmis priemonėmis, kuriomis įveikia ir moderniausias apsaugos sistemas.

Pagrindinės rinkos vogtiems automobiliams – Ukraina ir Kazachstanas, tik nedidelė jų dalis lieka Lietuvoje.

Žinovai tikina, kad šiuo metu Klaipėdoje gyvena ne mažiau nei 20 gerai kvalifikuotų mašinų vagių, kurie dar neseniai turėjo oficialius pragyvenimo šaltinius ir nerizikavo nusikalsti.

Tačiau yra žinoma, jog daugelis jų neteko darbo Lietuvoje arba grįžo iš užsienio, kur uždarbiavo, todėl manoma, kad norėdami gyventi ne blogiau nei iki šiol, jie griebsis nusikalstamo amato.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją