Dėl vis didėjančios sukčių savivalės, Londono policija įkūrė specialų skyrių, kuris turėtų spręsti šią problemą.

„Tokia veikla pavojinga ne tik mašinoms, bet ir žmonėms. Kartą Amerikoje įvyko incidentas, kurio metu vairuotojas tyčia įvažiavo į sunkvežimį, o jam iš paskos važiavęs automobilis nespėjo sustoti ir žuvo du keleiviai. Tai tiesiog baisu“, – sakė specialaus policijos skyriaus vadovas Nickas Chalmersas.

Apie surežisuotų avarijų problemą itin garsiai pradėta diskutuoti po to, kai praėjusį mėnesį 24-ių Mohamedas Patelis buvo nuteistas 4,5 metų kalėjimo už tai, kad dalyvavo aferoje, kuri draudikams kainavo 1,6 mln. svarų sterlingų (apie 6,1 mln. Lt).

Jis kaltinamas per 3 metus sukėlęs mažiausiai 93 avarijas. Visais atvejais jis įtikindavo kitus avarijų dalyvius jų kaltumu ir kaskart gaudavo 500 svarų sterlingų (1928 Lt) remontui.

M.Patelis įkliuvo po to, kai vieno biuro darbuotojai atkreipė dėmesį į žiedinėje sankryžoje nuolat įvykstančias automobilių avarijas. Pradėjus tirti šiuos incidentus, paaiškėjo, kad čia M.Patelis reguliariai sukeldavo avarijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją