1999 metais sukurtas dokumentinis-muzikinis filmas pasakoja apie legendinius muzikantus - Ry Cooderį (Rai Kuderį), Joachimą Cooderį (Joachimą Kuderį), Ibrahim Ferrerą (Ibrahimą Fererą), Compay Segundo (Kompei Segundo), Eliadesą Ochoa (Eliadesą Ochoją) ir kitus, vėl susibūrusius į taip vadinamą "Buena Vista Social Club".

Plokštelę "Buena Vista Social Club" R.Cooderis įrašė Kuboje drauge su pagyvenusiais tenykščiais muzikantais. Plokštelė sulaukė pasaulini pripažinimo - buvo parduota daugiau kaip milijonas jos egzempliorių, ji pelnė "Grammy" apdovanojimą.

Savo filmą W.Wendersas sukūrė su nedidele filmavimo grupe 1998 metais lydėdamas muzikantą Kuboje, kur pastarasis įrašinėjinėjo solinį albumą su I.Ferreru.

Režisierius kino juostoje fiksavo muzikantų darbo įrašų studijoje, jų gyvenimo Havanoje momentus, tai pat filmavo Amsterdame, kur vyko du grupės koncertai. Filmas baigiamas scenomis iš milžiniško pasisekimo sulaukusio koncerto Niujorko Carnegie Hall.

Su R.Cooderiu režisierius W.Wendersas susipažino prieš dvidešimt metų. Muzikantas kūrė muziką jo filmams "Paryžius, Teksasas" ir "Smurto pabaiga". Filmą "Buena Vista Social Club" kino kritikai laiko sėkmingiausiu paskutiniojo dešimtmečio vokišku filmu.

Jis buvo įvertintas Vokietijos nacionaline premija - "Auksine kino juosta" kaip geriausias dokumentinis filmas, taip pat pelnė Europos kino akademijos apdovanojimą ir žiūrovų prizus daugelyje festivalių, buvo nominuotas "Oskarui". Lietuvos kino teatruose šis filmas bus pradėtas rodyti liepos mėnesį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją