Antrąsias pergales per savaitę iškovojo grupių favoritai - Italijos, Anglijos ir Vokietijos futbolininkai, o 1994 ir 1998 metų pasaulio futbolo pirmenybių finalinio turnyro dalyvė - Norvegijos rinktinė pralaimėjo jau trečias atrankos turnyro rungtynes iš eilės. Du pralaimėjimus per ketverias pastarąsias dienas patyrę norvegai prarado galimybę trečią kartą iš eilės patekti į pasaulio čempionato finalinį etapą.

Aštuntoje atrankos grupėje Lietuvos rinktinė svečiuose 0:4 (0:1) pralaimėjo grupės lyderiams - Italijos futbolininkams ir su vienu tašku liko paskutinėje, penktojoje, vietoje.

Po ketvirtos pergalės penktose atrankos turnyro rungtynėse Italija turi 13 taškų ir artimiausius konkurentus - rumunus lenkia jau septyniais taškais. Rumunijos futbolininkai į antrąją poziciją pakilo trečiadienį po pergalės 2:0 (0:0) svečiuose prieš Gruzijos vienuolikę.

Į 2002 metų pasaulio futbolo čempionatą Japonijoje ir Pietų Korėjoje iš karto pateks visų devynių Europos atrankos grupių nugalėtojai. Antrąsias vietas užėmusios komandos burtu keliu bus paskirstytos į keturias poras, kurios tarpusavyje dvejose rungtynėse išsiaiškins dar keturis laiminguosius. Devintoji antrąją vietą užėmusi rinktinė dėl dar vieno kelialapio dviejuose mačuose varžysis su ketvirtąja Azijos atrankos turnyro komanda.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją