Ką reikia daryti:

1. Gaminkite sočius patiekalus. Tai, kas greitai ir ilgam pasotina: gyvuliniai riebalai ir augaliniai aliejai. Geriau suvalgyti reikiamus kas dieną 10-20 g grietinėlės sviesto antrąją dienos pusę, o ryte apsiriboti skrebučiu su džemu arba sausainiais.

2. Valgykite daugiau daržovių. Gaminkite iš jų salotas, jas pagardinkite augaliniu aliejumi (iki 30 g per dieną) – salotos be aliejaus tik padidins apetitą.

3. Daugumai žmonių apetitas padidėja vakare, todėl pačius sočiausius patiekalus reikia valgyti tarp 15 ir 18 valandos – tai apsaugos jus nuo vakarinio-naktinio apsirijimo.

4. Maitinkitės su pertraukomis. Suvalgėte ką nors, pailsėkite, leiskite skrandžiui suvirškinti visą turinį. Sudarykite mitybos režimą: pusryčiams tiek ir tiek to, pietums, vakarienei – tiek ir tiek ano. Tiksliai laikykitės grafiko. Nepraleiskite suplanuotų valgymų.

5. Stenkitės nelaikyti namuose apetitingų, didinančių svorį maisto produktų – saldžių, riebių ir rūkytų. Rūkyti mėsos gaminiai, tortai su kremu, kepiniai, smėliniai pyragai – tai ne jums. Tegul šias “bjaurybes” valgo jūsų priešai.

6. Nepraraskite budrumo, dažnai jūs persivalgote “nepastebimai” – įdomiai kalbėdamasi arba sėdėdama priešais televizorių. Nepraleiskite momento, kada jau suvartojote pakankamai kalorijų ir reikia sau pasakyti “stop”.

7. Niekuomet nesuvalgykite visko, jeigu svetingi draugai į jūsų lėkštę pridėjo mėnesinę maisto atsargų normą. Juk jūs nesate šiukšlių dėžė.

8. Valgykite lėtai: kuo lėčiau valgysite, tuo greičiau pajusite sotumą. Valgis, prarytas paskubomis, nepasotina. Norisi pakartoti procesą.

9. Nepainiokite troškulio su alkiu. Susižadino apetitas nenumatytu laiku – prieš užkandant išgerkite stiklinę vandens, galbūt ir noras pakramtyti praeis.

10. Apribokite alkoholio vartojimą! Alkoholis stimuliuoja apetitą ir padeda didėti svoriui. Leidžiama gerti tik sausą vyną (baltą, raudoną, rausvąjį) po 200 g per dieną ir alų (šviesų) – ne daugiau 500 g per dieną. Geri sausieji vynai ir alus gerina virškinimą.

11. Mažiau druskos – sūrūs patiekalai sustiprina apetitą ir provokuoja persivalgymą.

12. Prieš priartėdama prie lėkštės apsirenkite kokį nors aptemptą drabužį. Pavyzdžiui, dviem dydžiais mažesnius džinsus. Tai leis greičiau pasisotinti, nes pilvas bus fiziškai spaudžiamas.

13. Skaičiuokite kalorijas. Tai padės kontroliuoti situaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją