Teigiama, kad organizacija išleis trijų minučių trukmės filmą, kuriame R. Williamsas perskaitys eilėraštį apie vaikų prostituciją, panaudodamas egzotiško vaisiaus metaforą.

Prekybą vaikais sudaro prievartinis aukų transportavimas ir seksualinis ar kitoks išnaudojimas, sakė UNICEF. JT mano, kad į prekybą vaikais kasmet įtraukiama 1,2 milijono aukų.

"Nelegali prekyba žlugdo vaikų gyvenimus. Robbie parama padės UNICEF skatinti visuomenę atkreipti dėmesį į vaikų išnaudojimą ir jį nutraukti", - sakė UNICEF vadovas Jungtinėje Karalystėje Davidas Bullas (Deividas Bulas).

Prekyba žmonėmis skiriasi nuo kitų nusikaltimų tuo, kad įtraukti asmenys nesupranta, kas su jais vyksta. "Vaikai ir jų šeimos dažnai apgaudinėjamos pažadais, kad užsienyje aukų laukia išsilavinimas ir šviesi ateitis", - teigė UNICEF.

Buvo nustatyta, kad kasmet tūkstančiai vaikų nelegaliai atgabenami į Didžiąją Britaniją - daugiausia iš Vakarų Afrikos, Rytų Europos ir Azijos. Didžiosios Britanijos Vyriausybė sieks sustiprinti profesionalią aukų apsaugą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją