Bendrovės GPS pardavimų vadovas Renatas Brazaitis DELFI pasakojo, kad pasimokiusi su atskirai parduodamu LeBroniaus balsu, bendrovė nusprendė Zbygniewą pardavinėti tik su kelio navigatoriais, tačiau pirmosios „nulaužtos“ versijos laukti reikėjo vos mėnesį.

„Mes pirmą kartą nelegaliai patalpintą Zbygniewo balsą radome kaip tik mums priklausančiame forume. Todėl jį uždarėme porai valandų, o per tą laiką permontavome jo nuorodas ir vėl patalpinome į forumą. Supainiotoje versijoje vairuotojas vietoj žodžių „sukti į kairę“ girdi „sukti į dešinę“ arba, pavyzdžiui, vietoj pasakymo „išvažiuoti iš žiedo“, Zbygniewas sako „įvažiuoti į keltą“, – pasakoja R. Brazaitis.

Jis prisimena, kad netrukus po tokios klaidinančios versijos pasirodymo forumuose pasigirdo skundų, kad personažas šneka nesąmones ir rodo neteisingą kryptį. Vartotojai, nieko nežinodami apie neteisingą versiją, ja toliau dalijosi ir dabar ji vis dar paplitusi internete. Tiesa, pašnekovas pripažino, kad iki šiol internete galima rasti ir teisybę kalbantį Zbygniewą.

Pašnekovas mano, kad buvo pasirinktas tinkamas kovos su programišiais būdas, nes sumenko pasitikėjimas „nulaužta“ navigatoriaus versija ir sėkmingiau buvo parduotas legalus produktas.

„Aš manau, kad su nelegalios programinės įrangos mėgėjais reikia kovoti išradingai ir su humoru“, – sako R. Brazaitis.

Kam pirkti, jeigu yra nemokamai

Tuo tarpu Lietuvos muzikos, žaidimų ir filmų leidybos kompanijas vienijančios Antipiratinės veiklos asociacijos pirmininkas Vytas Simanavičius DELFI sakė, kad Lietuvoje nelegalios produkcijos problema yra aktuali, pavyzdžiui, kone 90 proc. šalyse esančios navigacinės įrangos yra nelegali.

„Bent iš policijos girdime, kad beveik 90 proc. navigacinės įrangos yra nelegali – turgūs jos pilni, internete siųskis, ko nori ir kiek nori, netgi kai kurie pardavėjai siūlo suinstaliuoti nelegalią įrangą“, – apie situaciją kalbėjo jis, pridurdamas, kad vartotojai siunčiasi kone viską, ką galima rasti internete: muziką, žaidimus, filmus, programas.

Pašnekovo teigimu, lietuviai supranta, kad siunčiasi nelegalų produktą, tačiau esą vadovaujasi principu „kam pirkti, jeigu yra nemokamai“.

V. Simanavičius primena, vasarą įsigaliojus Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisoms, už nelegalios piratinės produkcijos siuntimąsi, talpinimą ar dalijimąsi gresia 1000-2000 Lt bauda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją