DJ Karalius ir DJ Lauris Lee gros liepos 24 d. festivalio “Kraftwerk” scenoje. Šio netradicinio elektroninės muzikos forumo arenos įregntos istorinės geležies šachtos teritorijoje.

Viename iš originaliausių elektroninės muzikos renginių Europoje “Norbergfestival” gros daugiau kaip 70 didžėjų ir grupių, veiks specialūs kino ir vizualinio meno parodos ir instaliacijos bei muzikos kompanijų forumai.

Nuo 1999 metų rengiamame “Norbergfestival” daugiausiai skamba Šiaurės šalių “ambient”, “house”, “electroclash”, “click hop”, “8-bit”, “minimalistic”, “microhouse”, “lounge” ir kita naujoji šokių muzika.

Festivalio rengėjai jame dalyvauti kviečia Skandinavijos elektroninės muzikos kolektyvus. Be to, šiais metais jame svečiuosis amerikiečiai “Panamerican”, britas Philip Jeck, Suomijos kolektyvas “Pan Sonic”, danų “TEPPOP”, “Lektrogirl” iš Austrijos, švedų elektroninės muzikos pažiba Hakan Libdo ir vieninteliai Baltijos šalių atstovai – “RyRalio”.

Pasak festivalio organizatorių, “Norbergsfestival” turi išskirtinį požiūrį į laikmečio muziką, meną, žmones, gamtą ir kūrybiškumą. Jo dvasią galima suvokti per vieną vakarą pažiūrėjus tokius kino filmus kaip “Mylėk Mane” (“Fucking Amal”), “Bėgantis skustuvo ašmenimis” (“Blade Runner”), “Svetimi” (“Aliens”) bei kultines švedų juostas “Anglagard” ir “Jagarna”.

“Mums didelė garbė pasirodyti kartu su originaliausiais Skandinavijos elektroninės muzikos atlikėjais. Festivalis egzotiškas. Ruošiame jam originalią “house” muzikos programą. Tiesa pasakius, mes nuolatos stengiamės būti originalūs ir įdomūs”, - sakė pirmasis “Norbergsfestival” dalyvis iš Lietuvos DJ Lauris Lee.

“RyRalio” didžėjai būsimam festivaliui išbando naują programą. Birželio viduryje “RyRalio” koncertavo Klaipėdos ir Rygos klubuose. Jau šią savaitę DJ Karalius žada išvykti stebėti naujausių šokių ir ne tik muzikos žvaigždžių pasirodymų Roskildės festivalyje (Danija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją