Apie penketuko gimimą šeimos prašymu iki šiol nebuvo pranešama, teigia gydytojai. Keturios mergaitės ir berniukas gimė dviem mėnesiais per anksti. Visi naujagimiai, iš kurių mažiausias sveria 550 gramų, o sunkiausias - 1,2 kilogramo, šiuo metu yra inkubatoriuose.

Motina taip pat paguldyta į intensyvios priežiūros skyrių. Medikai teigia negalintys informuoti apie jos sveikatos būklę dėl asmeninių priežasčių.

34-erių moteris turėjo gimdyti pagrindinėje Italijos dalyje esančiame Kosencos mieste, tačiau kilus komplikacijoms ji buvo nuskraidinta į Mesiną.

Italijos nacionalinės statistikos agentūros teigimu, šalyje pastaraisiais metais žymiai padaugėjo atvejų, kai gimsta daugiau nei po vieną vaiką. Manoma, jog tai vyksta dėl naudojamų vaisingumo gydymo priemonių, tačiau nežinoma, ar tokios priemonės buvo taikomos šį kartą.

Viena Sicilijos pora 2001-aisiais susilaukė aštuonetuko, tačiau keturi naujagimiai mirė jau pirmosiomis dienomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją