„Kažin ar čia yra mašina, kurios spidometras nebūtų atsuktas“, – prie Kauno automobilių turgaus teritorijos vartų aiškino mašinų prekeivis Arūnas.

„Labai gaila, kad rinkdamiesi automobilį žmonės perka metus ir ridą, o ne mašiną pagal jos techninę būklę. Dėl to pardavėjams ir kyla didelis noras mažinti automobilio ridą. Pas mus už tai niekas nebaudžia. Kas ką nori, tą ir daro“, – piktinosi Lietuvos „Audi klubo“ asociacijos prezidentas Ričardas Pūkas.

Jis perspėja, kad duomenis apie ridą keičia ne tik lietuviai, todėl nėra jokios garantijos, kad jie nebus pakoreguoti automobiliuose, kurie dar nespėjo nuvažiuoti nuo vilkiko priekabos.

Tačiau Vakarų Europos šalių gyventojai tokio sukčiavimo imasi retai, nes už tai gresia didelių nemalonumų - net ir kalėjimas. Lietuvoje tokie sukčiai gali jaustis nebaudžiami – Lietuvos baudžiamasis kodeksas jokios atsakomybės nenumato.

Lietuvos policijos departamento Komunikacijos skyriui vadovaujantis Ramūnas Matonis sakė, kad žinomi keli atvejai, kai apgauti pirkėjai civiline tvarka dėl spidometro duomenų pakeitimo kreipėsi į teismą, tačiau tokių bylų baigtys nėra žinomos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)