Ministro Pirmininko Algirdo Brazausko ir Seimo Pirmininko Artūro Paulausko sveikinimo žodžius perdavė jų deleguoti atstovai.

Šiaulių miesto Vasaros estradoje buvo iškilmingai pakelta III Baltijos jūros šalių jaunių Žaidynių vėliava, uždegta Žaidynių ugnis.

Į Šiaulius iš viso susirinks per 1600 žaidynių dalyvių. Sportininkai varžysis 17-oje sporto šakų. Lietuvai atstovaus 400 sportininkų, o dar 150 atletų gins Šiaulių miesto garbę rungtyniaudami kaip atskira komanda.

Kaip prieš atidarymą įvykusioje spaudos konferencijoje sakė Organizacinio komiteto pirmininko pavaduotojas Vitas Gudiškis, šios Žaidynės gražiai pratęsė iškart dvi tradicijas - Baltijos šalių suaugusiųjų sporto žaidynių, kurios vyko 1993 metais Estijoje ir 1987 metais Lietuvoje, bei jaunių sporto žaidynių, kurios dukart vyko Vokietijoje ir išaugo į viso regiono žaidynes.

"Po 1997 metų pamatėme, kad suaugusiųjų varžybų kalendorius yra perkrautas, todėl jas rengti yra sudėtinga, tačiau jaunių žaidynės turi gražią perspektyvą," - sakė V. Gudiškis.

Šeštadienį bus oficialiai patvirtinta, kurioje šalyje vyks ketvirtosios žaidynės. Kaip pretendentai minimi Lenkijos Ščecino ir Švedijos Malmės miestai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją