Skyrybų iniciatorė yra dabartinė oligarcho žmona. 50-metė Galina nusprendė nutraukti visus santykius su 63 m. Berezovskiu, kai sužinojo, jog Londone jis turi antrą šeimą ir du vaikus.

Manoma, kad Borisas Berezovskis žmonai turės sumokėti labai didelę sumą, nes visą tą laiką, kol gyvena Londone, jis nuolat tvirtino, jog jo turtas – daugiau nei 2 mlrd. dolerių.

Ekspertų vertinimu, anksčiau B. Berezovskio turtas išties siekė 1,7 mlrd. JAV dolerių, tačiau dabar iš jo teliko nuo 50 iki 170 mln. dolerių. Jo žmona pretenduoja bent į vieną ketvirtadalį jo turto.

Vis dėlto oligarchas tikisi išsisukti ir išmokėti žmonai kuo mažiau, teigdamas, kad daugiausiai laiko jie su Galina gyveno atskirai. Pasak draugų, išgirdusi šį oligarcho pareiškimą G. Berezovskaja įsižeidė ir pareiškė, kad būtent ji įkvėpė vargšą matematiką pakeisti profesiją.

Praėjusiais metais B. Berezovskio atstovas pareiškė, kad verslininkas ir jo žmona susitarė dėl skyrybų ir teliko tik aptarti smulkmenas.

Kaip tuomet pranešė B. Berezovskio spaudos sekretorius lordas Bellas, oligarchą su Galina sieja draugiški santykiai, ji paprašė skyrybų ir jie pradėjo tartis dėl jų.