Grilyje kepti lašišos kepsneliai

4 porcijos

1 šakelė šviežių čiobrelių,
1 citrinos sultys,
6 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 gabaliukai šviežios lašišos (po 200 g),
druskos ir pipirų pagal skonį,
1 citrina,
žiupsnelis stambiai maltų pipirų.

Paruošimas:

1. Nuplaukite čiobrelius ir nuskabykite lapelius. Negilioje lėkštėje sumaišykite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, suberkite čiobrelių lapelius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais pagal skonį.

2. Lašišos gabalėlius nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popierine servetėle. Sudėkite žuvį į paruoštą marinatą mažiausiai valandai. Po 30 min. gabalėlius lašišos apverskite ant kitos pusės.

3. Citriną gerai nuplaukite karštu vandeniu ir supjaustykite griežinėliais. Lašišą kepkite įkaitintame grilyje ant grotelių po 5 minutes iš abiejų pusių. Likus 2 minutėms iki kepimo pabaigos uždėkite ant kiekvieno žuvies gabalėlio citrinos riekeles. Prieš patiekiant pabarstykite stambiai maltais pipirais ir papuoškite žalumynais. Garnyrui puikiai tinka bulvių salotos su vyšniniais pomidorais.

Pagaminama per 15 min.
Energetinė vertė: 320 kcal/1 porc.
baltymai- 37g,
riebalai – 19g,
angliavandeniai – 2g.

Krevetės ant iešmelių

4 porcijos

1 svogūnas,
1 skiltelė česnako,
1 valg. šaukšt. aliejaus,
500 g trintų pomidorų arva kečupo,
2 valg. šaukšt. vorčesterio padažo,
1 arbat. šaukšt. malto čili,
2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto,
1 valg. šaukšt. romo,
1-2 arbat. šaukšt. rudojo cukraus,
250 g stambių krevečių,
125 g rūkytos kiaulienos šoninės,
druskos ir pipirų pagal skonį.

1. Nulupkite svogūną ir česnaką, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite ir įpilkite 50 ml vandens, pertrintus pomidorus (arba kečupą), vorčesterio padažą, čili, actą, romą, cukrų bei pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų. Nuolat maišant kaitinkite iki virimo ir dar pavirkite 10 min. neuždengus dangčiu ant silpnos ugnies, o paskui pusvalandį atvėsinkite.

2. Krevetes nuplaukite ir nusausinkite. Užpilkite paruoštu padažu ir palikite marinuotis 30 min.

3. Rūkytą kiaulienos šoninę supjaustykite plonytėmis permatomomis juostelėmis. Krevetes išimkite iš padažo ir apvyniokite kiekvieną šoninės gabalėliu, užsmeikite ant medinio iešmelio (po 4 ant kiekvieno iešmo; prieš tai juos sutepkite aliejumi). Kepkite įkaitintame grilyje 4-5 min. iš kiekvienos pusės. Patiekite apibarstę žalumynais.

Šį patiekalą pagaminsite per 40 min.
Energetinė vertė: 160 kcal/1 porc.
Baltymų – 18g,
Riebalų – 7g,
Angliavandenių – 5 g.

Kalakutienos suktinukai su apelsinų įdaru

1 porcijai:

3 gabaliukai kalakuto filė (po 70 g),
1 nedidelis apelsinas,
2 čiobrelio šakelės,
2 valg. šaukšt. tepamo sūrio su žalumynais,
3 juostelės rūkytos kiaulienos šoninės,
druskos ir pipirų pagal skonį.

1. Kalakutieną nuplaukite ir nusausinkite popierine servetėle. Uždenkite mėsos gabaliukus maistine polietilenine plėvele ir palengva išmuškite. Apelsiną nulupkite ir nuo kiekvienos skiltelės nuimkite odelę.

2. Kalakutieną įtrinkite druska ir pipirais pagal skonį. Kiekvieną gabalėlį ištepkite plonu sluoksniu tepamo sūrio su žalumynais, tolygiai išdėliokite apelsino gabalėlius ir pabarstykite čiobrelių lapeliais. Susukite mėsą į suktinukus, apvyniokite šoninės juostele ir persmeikite mediniu dantų krapštuku arba suriškite kulinariniu siūlu.

3. Kalakutienos suktinukus kepkite įkaitintame grilyje ne mažiau 15 min., apvartydami ant visų pusių. Patiekite pabarstytus smulkintais žalumynais.

Pagaminimo laikas: 25 min.
Energetinė vertė: 490 kcal,
Baltymų – 63g,
Riebalų – 24g,
Angliavandenių – 6g.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją