Sostinės Teatro gatvėje (šalia Lietuvos Rusų dramos teatro) antrus metus iš eilės aktorių trupė "Teatriukas" organizuoja Tarptautinės Teatro dienos šventę. Pasak "Teatriuko" aktorės Dalios Mikoliūnaitės, šis renginys nėra konkurentas "Kristoforo" apdovanojimams.

"Tai šventė tiems jauniems ir jau patyrusiems aktoriams, kurie negaus "Kristoforų" ar "Zenonų", - sakė BNS D.Mikoliūnaitė.

Antradienį pusė trijų įvyks teatralų "Lenktynės su kaliošais" Teatro gatve. Lenktynėse dalyvaus Senamiesčio teatro, Rusų dramos, "Teatriuko" aktoriai ir kiti teatro mylėtojai.

Vakare šventė persikels į muzikos klubą "Brodvėjus", kuriame koncertuos Kostas Smoriginas, aktorių grupės "Adios" ir "Ragai".

Senamiesčio teatro aktoriai žada surengti "Mizanscenų aukcioną". Jame kiekvienas norintis galės nusipirkti tikrą teatro mizansceną. Pirkėjas gaus liudijimą, jog konkreti mizanscena priklauso būtent jam.

Vakare taip pat bus įteikti naujieji jaunųjų aktorių teatro apdovanojimai "Šviesoforai", skiriami už nuopelnus skleidžiant šviesą Vilniaus gatvėse.

Pasak D.Mikoliūnaitės, šį kartą buvo nutarta dalinti ne skulptūrėles ar statulėles, o valstybės turtą - sostinės gatvėse stovinčius šviesoforus.

Laureatui bus įteiktas liudijimas, kad tas ar anas miesto šviesoforas priklauso jam kaip pelnytas apdovanojimas už teatrinę veiklą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją