Pasirengimo darbams artėjant į pabaigą, Kūno kultūros ir sporto departamente įvyko žaidynių darbo grupės posėdis.

Kaip sakė darbo grupės vadovas Vitas Gudiškis, į Šiaulius savaitgalį susirinks per 1600 žaidynių dalyvių. Iš jų 1000 atvyks iš kaimyninių šalių, likę varžybų dalyviai - Lietuvos atstovai.

Be Lietuvos, žaidynėse dalyvaus Latvijos, Lenkijos, Estijos, Baltarusijos, Danijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos ir Rusijos valstybių atstovai.

Šiaulių miestui, nors pasirengusiam tinkamai priimti svečius, tokią daugybę svečių apgyvendinti tapo sudėtinga, todėl kai kuriems sportininkams teks gyventi Radviliškyje bei Kuršėnuose. Ypač gausios vokiečių, lenkų ir latvių delegacijos. Tik vienos sporto šakos atstovų žaidynių rengėjai tikisi sulaukti iš Danijos, Suomijos, Estijos.

Lietuvai gausiausiai atstovaus lengvaatlečiai, krepšininkai, žolės riedulininkai ir dziudo atstovai.

Šiauliams žaidynėse atstovaus atskira komanda - ji vilkės ir skirtingais marškinėliais: ryškiai geltonais su užrašu "Šiauliai". Lietuvos sportininkai vilkės baltais marškinėliais su užrašu "Lietuva".

Daugeliui sportininkų tai bus paskutinis rimtas jėgų išbandymas prieš Europos jaunimo festivalį, kuris vyks liepos pabaigoje Paryžiuje (Prancūzija).

Pirmieji žaidynes pradės tenisininkai ir rankininkai - jie rungtyniaus jau atvykimo dieną, penktadienį. Tos pačios dienos vakare Vasaros parko estradoje įvyks iškilmingas žaidynių atidarymas.

Be sportininkų, iį kaimyninių šalių į Šiaulius atvyks ir įvairių sporto organizacijų atstovai. Birželio 21-ąją įvyks jų pasitarimas, kuriame bus nuspręsta, kam bus perduota teisė po dvejų metų surengti IV Baltijos jūros šalių jaunių žaidynes. Tarp šalių kandidačių minimos Lenkija ir Švedija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją