„Šios Vidaus reikalų ministerijos administruojamos priemonės tikslas – didinti teritorinę socialinę sanglaudą remiant įvairius projektus, kuriais gerinama probleminių teritorijų gyvenamosios aplinkos ir gyvenimo kokybė.

Taip siekiama mažinti didžiųjų miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių gyvenimo kokybės skirtumus,“ – teigė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Druskininkų futbolo stadionui suteiktos dvi FIFA žvaigždės, rodančios, jog stadionas yra aukščiausios kategorijos. Toks Baltijos šalyse pirmasis.

Pagrindinis stadiono privalumas – itin kokybiška dirbtinės žolės danga, kokios neturi ne tik kiti Lietuvos, bet ir kaimynų latvių bei estų stadionai.

Statant aikštyną pasirūpinta ne tik futbolo, bet ir kitų sporto šakų mėgėjais: įrengti 6 bėgimo takai, rutulio stūmimo ir šuolių aikštelės, krepšinio aikštelė.

Projektas buvo įgyvendinamas siekiant plėtoti miesto urbanistinę infrastruktūrą, kad miestelėnų gyvenimo kokybė niekuo nesiskirtų nuo to, ką turi didžiųjų miestų gyventojai.

„Visiems savo įgyvendinamiems projektams keliame vieną pagrindinį reikalavimą – kokybės, – tvirtina Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas. – Norime, kad sportininkams būtų patogu ir saugu sportuoti naujajame aikštyne.“

Pasak savivaldybės Investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėjo Algirdo Svirsko, žiema bus puikus laikas susikurti strategiją, kaip kuo geriau išnaudoti aikštyną, kad jis duotų kuo didesnę naudą.

„Mes savivaldybėje labai džiaugiamės šiuo projektu. ES parama padėjo mums sukurti išskirtinės kokybės objektą“, - sakė jis.

Iš viso iki 2013 m. pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos priemonę „Probleminių teritorijų plėtra“ Lietuvos probleminėmis teritorijomis pripažintos savivaldybės gaus net per 107 mln. litų struktūrinės paramos.

Druskininkams bus skirta 6,22 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)