Kaip BNS sakė "Žalgirio" komandos gydytojas Robertas Narkus, daugiau kaip dvi valandas trukusi operacija, kurią atliko gydytojas Laimis Škikas, pavyko.

T.Masiulis pirmadienį bus išleistas namo, o po savaitės pradės kojos reabilitaciją. Pasak "Žalgirio" komandos gydytojo, šį sezoną krepšininkas galės padėti tik Lietuvos rinktinei. "Kiekvienas klubas suinteresuotas, kad ir rinktinė gerai žaistų, visa Lietuva suinteresuota", - sakė jis.

Paklausus apie LKL finalus, gydytojas atsakė: "Kam žmogų kankinti? Jei jis atsigaus iki finalų ir iš karto vėl į "tokią mėsmalę"? Taip galima ir visą karjerą jam (T.Masiuliui - BNS) sužlugdyti".

Pasak R.Narkaus, kremzliniai kūnai sportininkams atsiranda nuo didelių krūvių ir patirtų traumų. Daugelis NBA krepšininkų po kiekvieno sezono atlieka tokius "profilaktinius valymus".

Dieną prieš operaciją T.Masiulis dalyvavo komandos treniruotėje, kuri penktadienį Kaune žaidė LKL čempionato rungtynes su Alytaus "Alita" ir nugalėjo 103:87.

Kaip operacijos išvakarėse teigė pats T.Masiulis, jaučiasi jis panašiai, kaip ir prieš pirmąją operaciją lapkričio mėnesį. "Yra kažkoks jaudulys, reikia - tai reikia. Pripratau šį sezoną, bet tikiuosi viskas gerai baigsis", - kalbėjo T.Masiulis.

Krepšininkas vengė prognozuoti, kada po šios operacijos vėl sugrįš į krepšinio aikštelę. "Žalgirio" puolėjas apgailestavo, jog taip greitai prireikė antrosios operacijos. "Jau po truputį pradėjau atsigauti po traumos, viskas gerai buvo", - kalbėjo jis.

"Žalgirio" komandos vyriausiasis treneris Algirdas Brazys sakė, kad komanda, didesnę sezono dalį rungtyniavusi be T.Masiulio, jau "kažkiek apsiprato su ta mintimi", tačiau krepšininkas ekipai labai reikalingas.

"Žinant Tomo charakterį, kai reikės, sezono pabaigoje jis ir viena koja žais. T.Masiulis iš tų žmonių, kurie tikrai padės komandai, jei galės", - neabejojo A.Brazys.

Kalbėdamas apie T.Masiulį, komandos treneris su pasididžiavimu sakė: "Koks yra Tomas Masiulis žmogus ir žaidėjas, parodo tai, kad jis iš vakaro prieš operaciją ateina į salę ir treniruojasi kartu su komanda. Tai profesionalumo pavyzdys daugeliui krepšininkų. Visi mato, kokį mes turime komandos kapitoną".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją