Raštai ir spalvos

Kai kurie dizaineriai susižavėjo raštai ir ryškiomis spalvomis. Todėl šį sezoną įsigykite bent vieną ryškų ar margą drabužį, užtenka ir aksesuaro, pvz., šaliko. Jis labai tiks prie kitos tendencijos: šalto minimalizmo, kurį lydi juoda, raudonojo vyno, mėlynos ir pilkos atspalviai.

O kartais užtenka ir vieno, bet nepaprasto aksesuaro.

Tradicinę juodą suknelę šį sezoną keičia raštuota suknelė. Kaip iš  gausybės išsirinkti tinkamą? Daugeliui žinoma tiesa - stambesnės moterys turėtų vengti stambių ornamentų raštų, tačiau jei norite atrodyti lieknesnė, taip pat turėtumėte vengti retai išdėstytų ornamentų, ypač tamsių šviesiame fone. Mat žmogaus akis pirmiausiai pastebi ne pačius ornamentus, o atstumus tarp jų.

Šviesios spalvos ir ryškūs stambūs raštai suteikia daugiau apimties, tamsios spalvos atvirkščiai – vizualiai mažina apimtį. Tačiau jeigu norisi ryškių spalvų, prie smulkiais raštais margintos šviesios suknelės iki kelių derinkite tamsesnį švarkelį ar ilgą megztinį, paltą. Svarbu, kad būtų atidengta daugiau krūtinės.

Pečiai

Paryškinti pečiai – didžiausia silueto permaina šį sezoną. Paltai ir striukės siuvami su pridėtiniais petukais, palaidinės ir suknelės – su daugybe raukinių. Jei norite atsinaujinti, tačiau radikalūs pokyčiai ne jums, užtenka įsigyti tamsiai pilkos spalvos, klasikinio kirpimo pusilgį švarką. Pečiai išryškės, tačiau akių nerėš.

Pridėtiniai petukai platina pečius ir gali jus vizualiai sumažinti, tad kuo žemesnio ūgio esate, tuo mažesnius petukus rinkitės. Jei jūsų kaklas trumpas, pridėtinių petukų verčiau atsisakykite.

Paryškinkite liemenį, kad viršutinė kūno dalis neatrodytų plati ir stambi.

Kad pati neatrodytumėte pilnoka, megztinio, švarkelio ar striukės (su parauktais ar kitaip padidintais pečiais) rankovės turėtų būti siauros.

Batai

Kuriuos rinktis - žvejo batus ar zomšos ilgaaulius? Abu variantai labai viliojantys, bet dar labiau netinkami mūsų orams. Ieškokite alternatyvos - ilgaaulių, kurių zomšinis būtų tik aulas. Madingi ir aulinukai, tačiau nepaprastai aukšta pakulne bei platforma, tad jei siekiat patogumo, jums lieka dar vienas variantas - paprasti suvarstomi ar originaliai dekoruoti lygiapadžiai.

Džinsas

Ant podiumo karaliavo džinsiniai drabužiai. Ką verta įsigyti šį sezoną? Džinsinę palaidinę be rankovių ar liemenę – ją galite pasidaryti patys, nukirpę seno džinsinio švarkelio rankoves.

Tamsūs džinsai – klasika, kurią ir šiemet galima suderinti su užsagstomais megztukais. Šių metų geidžiamiausias – pilkas, plonų vilnos siūlų, susagstomas ir uždengiantis klubus ar bent jau siekiantis jų vidurį.

Jei jūsų klubai platūs, rinkitės klasikinį susagstomą nertinį arba itin madingais prailgintais galais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją