Mini automobilių segmentas tampa vis svarbesniu Europoje, nes vis daugiau vairuotojų keičia didesnių gabaritų mašinas į pigesnes, mažesnes ir ekonomiškesnes. Visi didieji Senojo žemyno gamintojai turi ką pasiūlyti tokių poreikių turintiems klientams, o „Opel“ dėl to susiduria su sunkumais.

A.Visseras teigia, kad „Opel“ norėtų pradėti gaminti modelį, kuris konkuruotų su tokiomis mašinomis kaip „Fiat Panda“, tačiau tam reikia partnerio, kuris finansiškai padėtų įgyvendinti šį projektą.

„Šiame segmente sunkiausia uždirbti pinigų, todėl dauguma gamintojų kurdami mažus automobiliukus vienija jėgas“, – sakė „Opel“ atstovas.

Jis paminėjo, kad kuriant mini automobilius, „Ford“, „Fiat“, PSA ir „Toyota“ bendradarbiauja tarpusavyje.

Pavyzdžiui, Lenkijoje surenkamas „Ford Ka“ yra pagaminamas pagal „Fiat 500“ platformą, PSA koncernas kartu su „Toyota“ Čekijoje gamina „Citroen C1“, o „Toyota Aygo“ ir „Peugeot 107“ yra gaminami pagal tą pačią platformą.

Šiuo metu „Opel“ siūlomas „Agila“ mažylis yra gaminamas Vengrijoje kartu su „Suzuki Motors“, kuri tą pačią platformą pritaiko „Splash“ modeliui. A.Vissero teigimu, jeigu bus sukurtas naujas mini automobilis, jis bus mažesnis už „Agila“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją