Naujosios Zelandijos techninių apžiūrų organizacijos „Vehicle testing New Zealand Limited“ vadovas Mike'as Walshas ir jo pavaduotojas Brianas Sara įžvelgė nemažai panašumų tarp kito pasaulio pusrutulio salose įsikūrusios valstybės ir Lietuvos.

Abiejų kraštų Valstybinės automobilių techninės apžiūros tvarka įvardyta kaip vienas iš šių valstybių skirtumų. Kol Lietuvoje svarstoma, ar verta leisti transporto priemonių remontu užsiimančioms įmonėms atlikti TA, svečiai perspėjo nepadaryti klaidos – nesukurti piktnaudžiavimo židinio.

Naujojoje Zelandijoje technines apžiūras atlieka per 3 tūkst. automobilių remonto įmonių. Tai, pasak atvykusių specialistų, yra didelė problema, skatinanti piktnaudžiavimą ir žlugdanti pasitikėjimą techninėmis apžiūromis.

M.Walsho teigimu, kiekvienas automobilių servisas stengiasi atlikti kuo daugiau remonto darbų, dėl to kyla interesų konfliktas. Ypač tuo skundžiasi vairuojančios Naujosios Zelandijos moterys, kurioms bet koks atvykimas pasitikrinti automobilio baigiasi primestais nepigiais ir nebūtinais remonto darbais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją