„Jei nustatomas tinkamas miego režimas, jis nejučiomis gali išlikti visą gyvenimą“, - sakė Stony Brook universiteto (JAV)Medicinos centro profilaktinės medicinos profesorė asistentė Lauren Hale.

Kai kurie tėvai leidžia vaikams nemiegoti iki vidurnakčio, nes mano, kad tuomet jie greičiau užmigs.

„Jie mano, kad jei išlaikys vaikus be miego iki vėlumos, šie miegos kaip užmušti, bus išvargę ir užmigs greičiau. O rezultatas būna priešingas. Mes visi žinome, kad pervargusiems vaikams reikia daugiau laiko užmigti ir taip užmigus, naktimis pabundama dažniau“, - sako Filadelfijos (JAV) Vaikų ligoninės Miego centro direktorė J. Mindell.

Jei vaikui sunku užmigti, tėvai neturėtų iškart griebtis vaistų, tvirtina ekspertai.

„Nedarykite to. Net rimtų neurologinių problemų turintiems vaikams vaistai būtų mūsų trečias, ketvirtas ar penktas pasirinkimas. Visų pirma reikėtų keisti elgesį, pavyzdžiui, sukurti vaikui malonius migdymo ritualus. Vaistai – ne panacėja, daug rūpesčių kelia ir nepageidaujami jų poveikiai“, - įspėja J. Mindell.

Daugelyje šeimų migdymo metas vis dar yra didelė vaikų ir tėvų barnių priežastis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją