Prieš penkerius metus JAV buvo parduota beveik pustrečio milijono pikapų, o šiemet šis skaičius vos pasieks milijoną. Tai gerokai didesnis nuosmukis, nei buvo tikėtasi.

„Pirkėjai, kurie naudojo pikapą ne darbui, nyksta, – pripažino „Ford“ pardavimo analitikas George'as Pipas. – Šiandien žmonės turi rinktis tarp to, ko jie nori, ir ko jiems reikia. Svarbiausias klausimas – ar tikrai jiems būtinos visos tokio tipo automobilio savybės?“

„Daugiau niekada pikapai nesudarys 15 proc. naujų automobilių rinkos, – pripažino „Ford“ atstovas. – Dabar žvilgsnis krypsta tik į ištikimus pirkėjus, kuriems toks automobilis reikalingas darbui“.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad amerikiečiai įsitikinę, jog dėl pikapų poreikio sumažėjimo kaltos pernai kilusios degalų kainos bei silpna ekonomika. Ir nors dabar degalai Jungtinėse Valstijose vėl pigūs (apie 1,30 lito už litrą), tačiau pikapų paklausos tai neatgaivino.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją