1,1 m pločio triratis „BMW Simple“ sveria tik 450 kg, yra trumpesnis už „Mini“ markės automobiliukus, tačiau pakankamai komfortiškas, nes jo aukštis prilygsta 5-os serijos BMW.

Gamintojų teigimu, tai yra automobilis, pasižymintis motociklo vairavimo galimybėmis. Koncepcinis modelis varomas benzininiu varikliu, kuris išvysto 48 AG. Kuro sąnaudos siekia tik 2l/100 km, o aplinką išskiriama vos 50 g/km CO2 dujų. „BMW Simple“ gali pasiekti maksimalų 200 km/val. greitį.

„Galėtume gaminti „Simple“ tuoj pat, nes esame išvystę reikalingas technologijas, tačiau tai viso labo tik koncepcinis modelis“, – sakė projekto vadovas Sebastianas Schelperis.

BMW taip pat pristatė ir koncepcinį modelį „Clever“. Šis dvivietis 3 m ilgio, 1 m pločio ir 1,4 metro aukščio triratis automobilis sveria dar mažiau nei „Simple“ – tik 400 kg.

Automobilis varomas 0,23 l darbinio tūrio varikliu gamtinėmis dujomis. Gamintojų teigimu, 100 km galima nuvažiuoti už 1 eurą (3,45 Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją