BTV transliuos visas rungtynes, kurias žais Lietuvos rinktinė, o taip pat kitus svarbiausius pirmenybių mačus. Lietuvos krepšinio aistruoliams bus sudaryta galimybė pirmą kartą susidaryti pilną vaizdą apie svarbiausią Europos krepšinio įvykį, kadangi planuojama parodyti bemaž 30 čempionato rungtynių.

Lietuvos krepšininkų varžovais Europos krepšinio čempionate Ankaroje A grupėje bus olimpiniai vicečempionais prancūzai, Izraelio ir Ukrainos komandomis.

B grupėje Ankaroje žais Ispanija, Turkija, Slovėnija ir Latvija, C grupėje - Jugoslavija, Vokietija, Kroatija bei Estija, o D grupėje rungtyniaus Italija, Rusija, Graikija ir Bosnija. C ir D grupių komandos rungtyniaus Antalijoje.

Pagal varžybų reglamentą grupių nugalėtojai iš karto pateks į čempionato ketvirtfinalį. Komandos užėmusios antrąsias ir trečiąsias vietas grupėse, atkrintamosiose varžybose kovos dėl teisės rungtyniauti tarp aštuonių stipriausių žemyno komandų.

2001 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas Turkijoje yra trečiosios varžybos, kurių išimtines transliavimo teises turi BTV.

2001-2002 metų sezone BTV transliuos dar ir Europos vyrų klubinių komandų turnyrą, kurio teises regionui iki 2004 metų yra nupirkęs BTV pagrindinis akcininkas "Polsat", o taip pat Šiaurės Europos krepšinio lygos (NEBL) varžybas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją