"Valandos" (The Hours), kuriose vaidina ir tikrą "Oskarą" už šį vaidmenį gavusi Nicole Kidman (Nikol Kidman), buvo pripažintas geriausiu užsienio filmu. Už darbą šiame filme Nicole yra gavusi ir Britų kino meno akademijos (BAFTA) apdovanojimą.

Juostą "Sudie, Leninai!" po vasario mėnesį įvykusio Berlyno kino festivalio, pripažinusio ją geriausiu Europos filmu, įsigijo daugiau kaip 30 šalių platintojai. Vokietijoje šiemet jis uždirbo daugiausiai - 35 mln. eurų (daugiau kaip 120 mln. litų); jį matė 5,7 mln. žiūrovų.

"Net nesvajojau, kad šis filmas taip jaudins žmones", - sakė režisierius Wolfgangas Beckeris (Volfgangas Bekeris).

"Lolos" buvo įteiktos per iškilmingą ceremoniją, kurią salėje stebėjo 2 tūkst. žiūrovų ir kuri buvo surengta taip, kad primintų "Oskarų" įteikimo vakarą. Į 53-iąją "Lolų" ceremoniją atvykstančioms žvaigždėms buvo patiestas raudonas kilimas.

Geriausio aktoriaus apdovanojimą atsiėmė Danielis Bruehlis (Danielis Briūlis), įtikinamai suvaidinęs paauglį, kuris norėdamas apsaugoti savo sergančią motiną pusmetis po Berlyno sienos griuvimo kruopščiai atkuria komunistinės Rytų Vokietijos regimybę.

Herojaus motina, nuoširdžiai tikinti komunizmo idėjomis, prieš pat Berlyno sienos griuvimą patiria komą ir pabunda tik po aštuonių mėnesių. Gydytojai perspėja jos sūnų, kad sužinojusi apie tokius audringus istorinius įvykius ji gali patirti šoką ir net mirti, todėl vaikinas savo bute atkuria autentišką Rytų Vokietijos atmosferą, kad tik motina nesužinotų apie šaltojo karo pabaigą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją