Kad nušautoji yra susijusi su D.Kedžiu, BNS patvirtino Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis.

30-metė moteris su dukra gyveno Piliuonos gatvėje. Dviem šūviais į galvą nužudutą motiną rado apie 12.30 val. iš mokyklos grįžusi pradinukė dukra. Lauke, ant namo laiptų, buvo paliktas pistoletas „Beretta“, registruotas D. Kedžio vardu. D. Kedys turi dar vieną legalų ginklą - šautuvą „Winchester“.

Įvykio vietoje dirbo kinologai, virš teritorijos skraidė sraigtasparnis. Mieste atsirado policijos postai: automatais ginkluoti pareigūnai, apsirengę neperšaunamomis liemenėmis, tikrino automobilius.

D. Kedys anksčiau DELFI yra tvirtinęs, jog pedofilų kompanija naudojosi ne tik jo dukra, kurią iškrypėliams, pasak jo, palikdavo mergaitės motina. D. Kedys teigė, jog iškrypėliams savo dukrą „išnuomodavo“ ir jo buvusios draugės sesuo. Mergaitės tėvas DELFI tvirtino, jog kalėjime turi atsidurti visi penki: trys pedofilai ir abi motinos.

Pirmadienio rytą nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas 47-erių J.Furmanavičius.

D.Kedžio dukros tvirkinimu kaltintas A.Ūsas teigia esąs su teisėsauga ir besirūpinantis saugumu

Drąsiaus Kedžio kaltinimų tvirkinus dukrą sulaukusio bendrovės "Eurotechnika" vadovas Andrius Ūsas teigia šiuo metu esąs su teisėsaugininkais ir besirūpinantis savo šeimos saugumu.

D.Kedys yra įtariamas pirmadienį ryte nužudęs Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių. Po vidurdienio buvo pranešta, kad Kaune nužudyta D.Kedžio buvusios sugyventinės 30 - metė sesuo.

Pats A.Ūsas BNS sakė šiuo metu esąs su teisėsaugininkais, "specialioje įstaigoje", tačiau daugiau detalių neatskleidė.

"Šiuo metu aš rūpinuosi savo šeimos saugumu", - BNS sakė bendrovės "Eurotechnika" vadovas.

Jis patvirtino sulaukęs D.Kedžio grasinimų.

"Buvo grasinama ir man, ir kitiems. Kai kurių jų dabar jau nėra", - sakė A.Ūsas. Jis pripažino šiuo metu nesijaučiąs saugiai.

Nušautas teisėjas

Pirmadienį apie 8.30 val., Kaune nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas 47-erių Jonas Furmanavičius. Žmogžudystė įvykdyta Senamiestyje, prie V. Sladkevičiaus gatvės 5-tojo namo. Rastos keturios šautinės žaizdos - trys į pilvą ir vieną į galvą. Tai pirmas atvejis Lietuvoje, kai nušaunamas teisėjas. Policija ieško Drąsiaus Kedžio, kaltinusio J. Furmanavičių pedofilija. Jo telefonas išjungtas, tačiau DELFI pavyko pasikalbėti su D. Kedžio tėvu.

Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis DELFI patvirtino, kad senamiestyje anksti ryte nušautas žmogus - teisėjas J.Furmanavičius. Generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis ir generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas dėl šio įvykio taip pat skubiai išvyko į Kauną.

Kaip informuoja Kauno policija, atvykę pareigūnai ties Sladkevičiaus g. 5 namu rado Kauno apygardos teismo teisėjo J.Furmanavičiaus (g.1962) lavoną su keturiomis šautinėmis žaizdomis.

Nušautas suvaidinus eismo įvykį?

Drąsius Kedys
"Tiriamos kelios versijos, taip pat ir darbinės, kadangi teisėjas nagrinėjo baudžiamąsias bylas, susijusias su sunkių ir rimtų nusikaltimų tyrimais, todėl neatmetama versija, kad jis buvo nužudytas dėl darbinės veiklos, susijusios su baudžiamųjų bylų nagrinėjimu", - teigė generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas.

Pasak pareigūno, kita žmogžudystės versija - kerštas už nuskriaustą mažametę mergaitę. Policija ieško jos tėvo Drąsiaus Kedžio bei senelio Vytauto Andriaus Kedžio. Kaip DELFI sakė V. Račkauskas, galbūt tėvas žino, kur yra jo sūnus.

Beje, senelis niekur nedingęs - jis yra savo namuose Kauno rajone. DELFI su juo pasikalbėjo fiksuotojo ryšio telefonu. V. A. Kedys DELFI sakė: „Parsivedžiau mergaitę, sėdžiu namuose“. Pasak jo, policija jam jau skambino, žadėjo atvažiuoti.

V. A. Kedys sakė nežinąs, kur jo sūnus. Ryte jis išvažiavo iš namų. Jo telefonas išjungtas.

V.Račkauskas BNS patvirtino žiniasklaidoje pasirodžiusius liudininkų teiginius, esą teisėjas buvo nušautas suvaidinto eismo įvykio metu.

J.Furmanavičius išėjęs iš Vilniaus gatvės 3-iojo namo, sėdo į automobilį ir atbuline eiga važiavo į V.Sladkevičiaus gatvę. Ši gatvė yra Kauno senamiestyje, netoli Rotušės.

Tuomet teisėjas buvo priverstas sustoti dėl suvaidinto eismo įvykio.

J.Furmanavičius išlipo iš automobilio ir tada buvo nušautas.

Apie nužudymą - generalinis prokuroras Algimantas Valantinas

Nagrinėjo ne vieną rezonansinę bylą

J.Furmanavičius savo karjeroje yra nagrinėjęs ne vieną rezonansinę bylą, tarp jų ir Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamo Henriko Daktaro sūnaus Enriko Daktaro bylą dėl psichotropinių medžiagų kontrabandos.

Be kita ko, teisėjo pavardė buvo minima prieštaringai vertinamoje pedofilijos istorijoje.

47 metų J.Furmanavičius gimė 1962 metais, VU Teisės fakultetą baigė 1985 metais, 1985 - 1992 metais dirbo tardytoju Tardymo valdyboje prie Kauno m. Vyriausiojo policijos komisariato (VPK), 1992 - 1995 metais dirbo vyresniuoju tardytoju Tardymo valdyboje prie Kauno m. Policijos komisariato, 1995 - 1996 metais vadovavo Tardymo skyriui prie Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato.

Teisėjo karjerą J.Furmanavičius pradėjo 1996 metais. Iki 2000 metų jis dirbo Kauno miesto apylinkės teismo teisėju, 2000 - 2002 metais Kauno apygardos administracinio teismo teisėju, nuo 2002 metų buvo Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas.

Apie teisėjo nužudymą – Teisėjų tarybos pirmininkė Laima Garnelienė

Šaudyta iš baltos spalvos autobusiuko

Jonas Furmanavičius. teismai.lt
Įtariama, kad buvo šaudyta iš baltos spalvos seno modelio „VW Transporter" markės autobusiuko, kurio priekyje ir šone, kaip teigė liudininkai, buvo užrašas "Kauno keliai", kairėje pusėje buvo geltonos spalvos švyturėlis, o prie vairuotojo durelių - įlenkimas.

Teigiama, kad autobusiukas užblokavo kelią išvažiuojančiam iš kiemo J. Furmanavičiaus „Mercedes“. Kai teisėjas išlipo iš automobilio, žudikas pradėjo šaudyti.

Policijos duomenimis, toks autobusiukas iš "Kauno kelių" nėra pavogtas. Po pietų pareigūnai pranešė išsiaiškinę, jog su „Kauno keliais“ autobusiukas nesusijęs - matyt, tikintis suklaidinti pareigūnus, ant mašinos buvo užkljuoti „Kauno kelių“ lipdukai. Mašina priklauso įmonei, kurioje dirba D. Kedys.

Vakarėjant Kaune, Aleksote netoli A.Ūso namų buvo surastas minėtasis „VW Transporter“. Pasak pareigūnų, ginklo jame nebuvo.

Pasak generalinio komisaro pavaduotojo V. Račkausko, liudytojų parodymai prieštaringi: vieni teigia, kad žudikas buvo vienas, kiti sako autobusiuke matę du žmones.

Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnams nurodyta būti pasirengusiems sulaikymo operacijai. 

Nužudant Kauno teisėją galėjo dalyvauti keli asmenys

Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus nužudyme galėjo dalyvauti keli asmenys. Tai BNS pirmadienį patvirtino Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis.

"Žinome, kad jų buvo ne vienas", - paklaustas, kiek žmonių galėjo būti automobilyje "Volkswagen Transporter", iš kurio, galimai buvo paleisti mirtini šūviai, sakė K.Betingis.

Pasak pareigūno, vienas žmogus jau atsiliepė neva matęs panašų automobilį, tačiau teisėsaugininkams visuomenės pagalba vis dar yra labai reikalinga.

K.Betingio teigimu, įtariama, kad šaudyta į teisėją buvo iš pistoleto. Rinkti duomenis nusikaltimo vietoje, anot Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro, trukdo lietus.

Į Kauną, kaip teigė pareigūnas, turėtų atvykti generalinis prokuroras Algimantas Valantinas.

Kaune nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius išėjo iš šio namo
Kaune nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius
Kaune nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius
Kaune nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius

Aukomis tapę teisėsaugininkai

* 1993 metais šūviu į koją buvo sužeistas tuometis Klaipėdos miesto prokuratūros prokuroras Leonas Keniausis. Jis su žmona ėjo iš giminaičių, kai gatvėje juodu užpuolė penkiese. Vienas šūvis buvo paleistas į prokurorą, kitas - į jo žmoną. Į moterį užpuolikai nepataikė. Prokuroras tuomet tyrė pirmąją Klaipėdoje reketo bylą.

* 1994 metų liepos 15 dieną Panevėžyje, Marijonų gatvėje, savo automobilyje buvo sušaudyti Krašto apsaugos ministerijos kontržvalgybininkas Audrius Krivickas ir jo nepilnametis kaimynas Marius Kačkys. Į juos buvo paleista ne mažiau kaip 15 šūvių. Nustatyta, kad tai irgi "tulpinių" darbas.

* 1998 metais buvo bandyta padegti Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų skyriaus prokuroro Romualdo Valiulio bei jo žmonos, Panevėžio apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjos Birutės Valiulienės statomą namą. R.Valiulis teigė neabejojąs, kad kėsintasi ne todėl, kad jie abu su žmona dirba teisėsaugos srityje, bet siekiant priversti juos parduoti namą. "Kartą kasiau sniegą, priėjo vyriškis ir paklausė, ar neparduočiau namo. Kategoriškai atsisakiau. Paskui sužinojau, kad tai buvo "Tulpinių" gaujos narys Romualdas Čeponis. Netrukus kažkas papylė benzino, sumaišyto su dyzelinu, ir namą padegė", - LŽ sakė prokuroras. Vėliau buvo sulaikyti trys vykdytojai. Du iš jų buvo nuteisti kalėti. Teismas priteisė atlyginti nuostolius - 28 tūkst. litų. Prokuroras teigė, kad šeimai buvo sumokėta tik pusė šios sumos.

* 1999 metų sausio 25-osios vakare septyniais pistoleto TT šūviais prie savo namų nušautas Panevėžio apygardos prokuratūros oraganizuoto nusikalstamumo ir korupcijos skyriaus prokuroras Gintautas Sereika. Neabejojama, kad principingas prokuroras buvo nužudytas dėl savo profesinės veiklos.

Tais pačiais metais sulaikytas "Tulpinių" gaujos narys Vaidas Blinkevičius prisipažino davęs nurodymą nužudyti prokurorą. Netrukus buvo surastas ir nusikaltimo vykdytojas panevėžietis Arūnas Varnas, jam skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė. V.Blinkevičius 1999-ųjų lapkritį pasikorė savo kameroje Lukiškėse.

* 2000 metų lapkričio 5-osios vakarą nušauti Panevėžio apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Vida Kazlauskaitė ir Pasvalio policijos vyresnysis inspektorius Sergejus Piskunovas. Pareigūnai buvo suvarpyti kulkų po darbo atvykę į Panevėžio rajone esantį sodų masyvą, kur ketino nakvoti. Prieš teismą dėl šio nusikaltimo stojo "Tulpinių" grupuotės nariai Algimantas Vertelka, Dainius Skačkauskas, Virginijus Baltušis, Audrius Andrušaitis, Dainius Blinkevičius. Daugelis jų už šį ir kitus nužudymus nuteisti kalėti iki gyvos galvos.

* 2006 metų sausio 1 dieną į Kauno klinikas buvo atvežta komos ištikta Kauno miesto apylinkės teismo teisėja Lina Erentienė. Paaiškėjo, kad moterį žiauriai sumušė jos sugyventinis, buvęs Kauno Panemunės policijos komisariato tyrėjas. Nors vyras teigė, kad L.Erentienė pati nukrito nuo laiptų, bet prispirtas įrodymų prisipažino. L.Erentienės gyvybės išgelbėti nepavyko. Sugyventinis buvo pripažintas kaltas įvykdęs nužudymą dėl neatsargumo, jam skirta 5 metų laisvės atėmimo bausmė.