„Laimėjimas buvo išskirtinis tuo, kad pirmus du pasaulio čempionatus laimėjau tuomet, kada varžybos vyko atskirai nuo „World Strongest Man“ turnyro ir kai kurie žmonės sakydavo, kad gal varžovai stipresni už mane.

Šiais metais visi kartu dalyvavome ir buvo labai smagu įrodyti, kad mūsų čempionatas žymiai stipresnis. Nutilo visos (skeptikų, – DELFI) kalbos, sudėlioti visi taškai ir niekam nebekyla klausimų, kas yra stipriausias (pasaulyje – DELFI) šiai dienai“, - Vilniaus oro uoste sekmadienio vakarą sakė Ž. Savickas.

Lietuvos galiūną vargino varžybų trukmė ir piršto trauma.

„Šios varžybos yra ilgos, trunka 10 dienų, čia yra daug rungčių. Du kartus per dieną reikia startuoti. Tai sekina, yra sunku, buvo karšta. Labai svarbūs yra psichologiniai dalykai.

Iš tikro, likus savaitei iki čempionato stipriai traumavau pirštą ir dar pirmomis varžybų Maltoje dienomis tai trukdė, nes tas pirštas kraujavo. Bet po to kasdien vis buvo geriau ir geriau. Norint laimėti - reikia kentėti“, - pabrėžė iš Biržų kilęs triskart pasaulio čempionas.

Antrą vietą turnyre užėmė lenkas M. Pudzianowskis, kuris neapgynė savo titulo.

„Jaučiausi visą laiką psichologiškai stipresnis, mačiau, kad jis labai nervinasi. Susitikti po ketverių metų pertraukos akis akį su stipriausiais varžovais tikrai nėra lengva.

Mes žinojome jo rezultatus, lenkas - žinojo mūsų. Psichologinė persvara buvo mūsų pusėje. Paskutinės dvi rungtys man buvo geros. Nors M. Pudzinowskis tikėjosi ir visiems pasiskelbė, kad laimės abi rungtis. O pasisekė – man“, - paaiškino ramus ir išlaikytas Ž. Savickas.

Pajėgiausiam planetos galiūnui po įspūdingos pergalės nėra kada ilsėtis.

„Toliau? Po dviejų savaičių Londone vyksiantis Čempionų lygos etapas bus lyg sezono pabaigtuvės. Mano žvilgsnis krypsta septinto „Arnold's Strongest Man“ titulo link. Ten kovosiu kitais metais kovo mėnesį“, - artimiausiais planais pasidalino Ž. Savickas.

Iki tol pasaulio pirmenybių nugalėtoju Ž. Savickas yrą tapęs du kartus - 2005 ir 2006 metais. Jis šešis kartus „Arnold's Strongest Man“ turnyro nugalėtojas (2003-2008).

Iš viso finalo varžybose Maltoje, kur triumfavo Ž. Savickas, dešimt galiūnų per tris dienas išmėgino jėgas septyniose rungtyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją