Kiti lenktynininkai tuo metu pagerino rezultatus. Tai abu „Brawn“ pilotai Jensonas Buttonas ir Rubensas Barrichello bei „Force India“ atstovas Adrianas Sutilas.

„Esu tikras, kad startuosiu aukščiau nei dvyliktas“, - po kvalifikacijos pareiškė F. Alonso. - Kvalifikacija buvo keista su daug incidentų, o antrosios dalies pabaigoje buvo mosuojama geltona vėliava, viduryje trasos buvo priekinis sparnas. Beveik visi bolidai turėjo pravažiuoti šią vietą“, - kalbėjo ispanas.

„Aš išvengiau viduryje trasos gulėjusio priekinio sparno, atleidau akceleratorių ir pasukau į boksus, todėl nepatekau į trečiąją dalį. Manau, kad kai kurie žmonės (tuo metu – red. past.) pagerino savo rezultatus, tačiau ką padarysi.“

„Kai tik pamatai geltoną vėliavą, turi atleisti akceleratorių, turi būti atsargus, nes nežinai, kas atsitiks už dvidešimties metrų. Galbūt ten priekinis sparnas, galbūt trasą blokuoja du automobiliai. Turi sumažinti greitį“, - teigė lenktynininkas.

F. Alonso po kvalifikacijos apsilankė pas lenktynių teisėjus, kurie ispaną pakvietė pasiaiškinti, kodėl jis prie geltonų vėliavų aplenkė po avarijos į trasą sugrįžusi S. Buemį.

„Buvau ten, nes aplenkiau S. Buemi, po avarijos važiavusį lėtai. Prie geltonų vėliavų negalima lenkti, todėl paaiškinau, kodėl taip pasielgiau, kaip supratau situaciją ir kaip smarkiai galėjau sumažinti greitį“, - teigė ispanas.

„Kiek per vėlai į tai sureagavau, tačiau, nuoširdžiai sakau, sumažinau greitį vos tik pamatęs geltoną vėliavą. Galbūt per vėlai, bet, tikiuosi, kad viskas bus gerai“, - pridūrė jis.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt