Sprendžiant pagal žurnale "International Journal of Cancer" išspausdintus tyrimo rezultatus, saikingas fizinis krūvis, pavyzdžiui, namų ruošos darbai, sumažina kiaušidžių vėžio pavojų, kuris mažėja didėjant darbo intensyvumui.

Anot Perto miesto Kertino universiteto mokslininko Colino Binnso (Kolino Binso), dvejus metus stebėjus 900 moterų kinių nustatyta, kad kiaušidžių vėžio rizika mažėja didėjant fiziniam aktyvumui, prie kurio priskiriama ir namų ruoša.

"Jei namų ruošai skiriama 20 minučių per savaitę, tai nesiskaito, bet jei tvarkymuisi sugaištama po 3-4 valandas per dieną, tai jau yra gana aktyvi fizinė veikla, mažinanti kiaušidžių vėžio pavojų", - tarptautinei žiniasklaidai sakė tyrėjų grupės vadovas.

Jo tvirtinimu, tyrimo rezultatai parėmė anksčiau prieštaringai vertintą nuostatą, kad fizinė veikla padeda apsisaugoti nuo kiaušidžių vėžio ir galbūt kitų hormoninių sutrikimų pagrindu atsirandančių moteriškų vėžio rūšių, pavyzdžiui, nuo gimdos kaklelio arba gimdos vėžio. Nors tikroji priežastis nėra žinoma, bet spėjama, kad mankšta ir fizinė veikla neleidžia kauptis riebalams, kurie daro įtaką hormonų veiklai. Fizinis darbas, be to, galbūt irgi stiprina imuninę sistemą, sakė Colinas Binnsas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją