Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos interneto puslapyje rašoma, kad patikrinimų metu nustatyti pažeidimai, darantys tiesioginę įtaką vairuotojų rengimo kokybei ir eismo saugumui: mokiniams, nebaigusiems vairavimo kurso pagal nustatytą programą, išduodami kursų baigimą patvirtinantys liudijimai, mokoma viršijant nustatytą teorijos ar praktinio vairavimo mokymo valandų skaičius per dieną, teorijos žinios periodiškai nevertinamos, mokiniai, neįgiję reikiamų teorinių žinių, mokomi praktinio vairavimo bendrojo naudojimo keliuose ar gatvėse, patikrinimo metu nepateikiami mokinių praktinio vairavimo mokymo lapai ir kt.

Taip pat nustatyta, kad vairavimo mokyklos nesilaikė teisės aktų reikalavimų: teorijos mokoma patalpose, kuriose mokyti neišduotas leidimas-higienos pasas, trūksta vaizdinių priemonių, praktinio vairavimo mokiniai mokomi aikštelėse, kurios neatitinka teisės aktų nustatytų reikalavimų ir kurioms nebuvo atlikta ekspertizė, mokomosios transporto priemonės neatitinka nustatytų reikalavimų ir kt.

Už nustatytus pažeidimus 69 vairavimo mokyklų vadovams ar jų įgaliotiems asmenims surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, dviejų vairavimo mokyklų veikla laikinai, kol bus pašalinti trūkumai, sustabdyta, dviejų vairavimo mokyklų vadovai įspėti.

Be to, gatvėse ir vairavimo mokymo aikštelėse patikrinus 409 mokomąsias transporto priemones, už teisės aktais nustatytų reikalavimų nesilaikymą surašyti 39 administracinių teisės pažeidimų protokolai vairavimo mokyklų vadovams ar jų įgaliotiems asmenims.

Vairavimo mokymo instruktoriams, neteisėtai mokantiems praktinio vairavimo, t. y. už tai, kad praktinio vairavimo mokė mokinius, su kuriais nebuvo sudarytos mokymo sutartys, ir už tai, kad asmenys, kurie teisės aktų nustatyta tvarka neturi teisės mokyti, mokė praktinio vairavimo, surašyti 7 administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos interneto puslapyje rašoma, kad šie tikrinimų rezultatai rodo, jog vairavimo mokyklų vadovai skiria nepakankamai dėmesio vairuotojų mokymo kokybei, todėl šiai kontrolės rūšiai bus skiriama daugiau dėmesio.

Žadama, kad labiau ir detaliau bus analizuojama vairavimo mokyklų veikla siekiant nustatyti, ar iš tikrųjų vykdomas mokymas, ar neišduodami kursų baigimo liudijimai asmenims, kurie neva mokėsi. Keliuose bus organizuojami patikrinimai siekiant nustatyti, ar praktinio vairavimo mokymai vykdomi teisės aktų nustatyta tvarka, turint teisę mokyti. Be to, bus griežčiau vertinami pažeidimai bei svarstoma sustabdyti ar panaikinti mokyti suteikiantį leidimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją