Prancūzija šiam planui skirs 1 mlrd. eurų (3,45 mlrd. Lt). Be to, žadama remti elektromobilių gamintojus ir pirkėjus, įrengti akumuliatorių įkrovimo punktus bei išvystyti elektromobilių tinklą visoje šalyje.

Vyriausybė nori, kad Prancūzijoje iki 2020 m. būtų įrengta 4,4 mln. akumuliatorių įkrovimo punktų, o tiek esą užtektų aptarnauti 2 mln. elektromobilių.

Prancūzijos automobilių gamintojai vienas po kito pristato naujus elektromobilių modelius, tačiau jų prognozės apie ateities transporto priemones skiriasi.

PSA koncerno, kuriam priklauso „Citroen“ ir „Peugeot“, vadovas Philippe Varinas Frankfurto automobilių parodoje sakė, kad 2020 m. jis tikisi, jog vienas iš 20 automobilių bus varomas elektra.

Tuo tarpu „Renault“ vadovaujantis Carlosas Ghosnas nusiteikęs kur kas optimistiškiau – jo nuomone, po dešimtmečio elektra varomas bus vienas iš 10 automobilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją