Tačiau pagrindinis skirtumas lyginant su ankstesniais licencijavimo sezonais yra tas, kad nuo šio rudens planuojama pereiti prie 3 lygių sistemos - UEFA, A ir I lygos.

Pagal šią sistemą kai kurie sudėtingiausi kriterijai, reikalaujantys daugiausiai laiko ir investicijų, A lygos varžyboms būtų priskirti B lygiui.

Tai reiškia, kad šie reikalavimai išliks privalomi, tačiau nespėjus jų laiku įgyvendinti, nebus skiriam griežčiausia sankcija - licencijos neišdavimas.

Licencijavimo procesą planuojama pradėti spalio 15-ąją, nes tai suteiks klubams daugiau laiko apsispręsti dėl savo ateinančio sezono planų.

Licencijavimo procesas prasidėjo 2004 metais. Nors tai yra kompleksiniai reikalavimai klubams žaidžiantiems A, I lygose ir UEFA čempionatuose, Licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis visų pirma akcentavo teigiamus infrastruktūros pokyčius.

"Licencijavimo tvarka buvo tas postūmis, kuris lėmė infrastruktūros pokyčius visoje šalyje ir privertė ne tik klubus, bet ir vietos valdžią pasirūpinti jiems priklausančius turtu.

Nors pradžioje buvo nemažai priekaištų dėl griežtų reikalavimų, šiandien ne vienas klubas džiaugiasi teigiamais pokyčiais", - sakė L. Zibolis.

Anot L. Zibolio, per 5 metus Lietuvoje pastatytas 1 visiškai naujas stadionas, 16 rekonstruota, 4 šiuo metu atnaujinami. Šiuo metu Lietuvoje yra 8 stadionai atitinkantys UEFA standartus, tuo tarpu kai Latvijoje vos 4 stadionai, Estijoje - 2.

Lietuvos klubų licencijavimo rezultatai infrastruktūros srityje atitinka Austrijos, Suomijos, Airijos, Slovakijos, Slovėnijos, Vengrijos, Baltarusijos lygį.

"Sėkmingas licencijavimo tvarkos taikymas yra tęsiamas ir vis daugiau klubų rekonstruoja savo stadionus. Vis dėlto sunkmetis įneša savo korekcijas - klubai dėl sumažėjusio finansavimo šaltinių srauto pageidavo ilgesnio pereinamojo laikotarpio tobulinant infrastruktūrą. Šis sprendimas ir buvo patvirtintas Vykdomajame komitete", - teigė L. Zibolis.