Viena iš tokių idėjų yra kinetiniai rutuliai, besisemiantys energijos iš skalbimo mašinos darbo, ir suteikiantys galimybę sukauptą energiją panaudoti kitais tikslais. Tikriausiai jau spėjo pagalvoti, kad iš įprastinio kištukinio lizdo tokiam rutuliui įsukti, kad šis generuotų energiją taip pat panaudojama daugiau elektros – ir netgi daugiau nei rutulys vėliau gali atiduoti. Taigi, ar energija iš tiesų „taupoma“, ar tai tik gudrus alternatyvus būdas išnaudoti elektros tinklo energiją?

Kitas paprastas ir elegantiškas sprendimas yra kiniškų rutuliukų, naudojamų meditacijai ir treniruotėms, atmainos panaudojimas.

Šiuo atveju energijos vėlgi nesutaupoma. Tačiau skirtingai nuo skalbimo mašinos rutulio, šie rutuliukai įsisavina žmogaus generuojamą energiją – kuri priklausomai nuo to, ką valgote, gali būti gauta iš atsinaujinančių šaltinių ir tikriausiai būtų išeikvota kokiu nors kitu tikslu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją