„Patikslinta tvarka užtikrintų, kad prieš registruojant iš trečiųjų šalių, tame tarpe ir JAV, atvežtą automobilį būtų patikrinta daugiau jo parametrų, įsitikinta automobilio saugumu bei atlikta privaloma techninė apžiūra, o visas šis procesas būtų paprastesnis, greitesnis ir automobilio savininkui kainuotų mažiau“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Siūloma, kad nuo kitų metų pradžios tokiems automobiliams be dabar privalomos apšvietimo ir šviesos signalizacijos prietaisų konstrukcijos, jų skaičiaus, išdėstymo ir spalvinės gamos patikros būtų papildomai tikrinamas važiuoklės geometrijos atitikimas gamintojo parametrams bei kiti automobilių parametrai, įprastai tikrinami privalomos techninės apžiūros metu.

Automobilių techninę apžiūrą ir techninių parametrų atitikties Europos Sąjungos reikalavimams įvertinimą planuojama atlikti tik šiuo metu Lietuvoje veikiančiuose techninės apžiūros centruose.

Šiais pakeitimais siekiama apsaugoti vartotojų teises ir užtikrinti, kad įsigydamas iš trečiųjų šalių įvežamą automobilį pirkėjas gautų techniškai tvarkingą, Lietuvoje tinkamą naudoti transporto priemonę.

Minėtus automobilių atitikties įvertinimo tvarkos pakeitimus bei jų įgyvendinimo galimybes Susisiekimo ministerija aptarė su Valstybine transporto kelių inspekcija, Kelių transporto priemonių valstybinės techninės apžiūros įmonių asociacija „Transeksta“, valstybės įmone „Regitra“ ir automobilių prekybos verslo asociacijomis – Nenaujų automobilių pardavėjų asociacija, Motorinių transporto priemonių iš JAV importuotojų ir pardavėjų asociacija bei Lietuvos autoverslininkų asociacija.

Visoms suinteresuotoms šalims šie pakeitimai yra priimtini, o kadangi patikslinta tvarka automobilio atitikties vertinimą atpigins ir pagreitins, tikimasi, kad ji bus priimtina ir automobilių pirkėjams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją