“Manau, jog šiandien žinių reikia pirmiausia moterims. Jos turi žinoti ligos požymius, rizikos faktorius bei kelią, kurį reikia nueiti. Tas kelias prasideda jų poliklinikoje, pas šeimos gydytoją ar ginekologą”, - sako projekto nedelsk globėja Agnė Zuokienė ir skatina moteris drąsiau kalbėti šia tema.

Antras projekto NEDELSK tikslas - suteikti daugiau informacijos apie krūties vėžį medikams – nuo vyr.gydytojų ir onkologų iki slaugių. 30 Lietuvos miestų įvyks paskaitos medikams. Manoma, kad VU Onkologijos Instituto specialistų skaitomas paskaitas išklausys apie 1000 Lietuvos medikų.

Birželio 5-ąją Rožinio kaspino autobusiukas pradės savo kelionę per Lietuvą. Numatytos 6 išvykos. Kiekvienos jų metu bus aplankomi 5-6 miestai. Išvykų metu bus skaitomos paskaitos specialistams, visuomenei, atliekamos nemokami savityros apmokymai bei konsultacijos. Rožinio kaspino autobusėlis nuvažiuos 4000 km veždamas žinią, jog moterys turi labiau rūpintis savo sveikata, jog 90 proc. krūties vėžio atvejų gali būti sėkmingai išgydyti, jei liga nustatoma laiku.

Į kiekvieną kelionę vyks Vilniaus Universiteto Onkologinio Instituto specialistai bei projekto koordinatoriai. Šešiuose didžiausiuose miestuose prie NEDELSK prisijungs hab.dr. Valerijus Ostapenko, skaitysiantis paskaitas tų miestų onkologams bei specialistams. Pritaikytame konsultacijoms autobuse, gydytojai apmokys moteris krūtų savityros principų ir parekomenduos kiekvienai moteriai, kokius tyrimus reiktų atlikti. Iš paskutiniosios savo kelionės Rožinio kaspino autobusiukas grįš liepos 20 dieną.

“Tikiuosi, kad Lietuvos moterys išgirs mūsų kvietimą labiau rūpintis savo sveikata. Jei galima išgelbėti 9 iš 10 susirgusių krūties vėžiu moterų, tai kodėl Lietuvoje miršta kas antra susirgusi? Kviečiu visas nedelsti, dėl savęs ir dėl tų, kurie mus myli”, - rožinio kaspino autobusiuku išvykdama į kelionę per Lietuvą sako Agnė Zuokienė.

BIRŽELIO 5 d. autobusėlis ŠALČININKUOSE

15-20 val. Savivaldybės aikštėje Vilniaus g. 49
paskaita medikams 16 val. Nepriklausomybės g. 38 Nepriklausomybės 38
renginys 18 val. Kultūros rūmuose Vilniaus g. 48

BIRŽELIO 6 d. autobusėlis DRUSKININKUOSE

9 - 14 val. prie prekybos centro MAXIMA
paskaita medikams 11 val. Sveikatos g. 30
renginys 12 val. Savivaldybės salė Vasario 16-osios g. 7

BIRŽELIO 6 d. autobusėlis VILKAVIŠKYJE

15-20 val. šalia kultūros rūmų Vytauto g. 28
paskaita medikams 16 val. Miesto ligoninėje Maironio g. 25
renginys 18 val. Kultūros Rūmuose Vytauto 28

BIRŽELIO 7 autobusėlis ALYTUJE

9-20 val. prie Sporto Rūmų Naujoji g. 52
paskaita medikams 12 val. Vaikų poliklinikoje Vilties g. 5
renginys 18 val. Sporto rūmuose Naujoji g. 52

BIRŽELIO 8 autobusėlis TRAKUOSE

10-15 val. prie Kultūros rūmų Vytauto 69
paskaita medikams 11 val. Trakų visuomenės sveikatos centre Vytauto g. 87
renginys 13 val. Kultūros rūmai Vytauto g. 69

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją