Per pastaruosius penkerius metus, Yorkshire'o policijos pareigūnai išleido beveik 62 tūkst. svarų sterlingų (apie 232,5 tūkst. Lt) daugiau nei 500 kartų remontuodami tarnybinius automobilius, kuriems buvo pripilta netinkamo kuro.

West Yorkshire'o policininkai išskiriami kaip labiausiai „prisidėję“ prie šios liūdnos statistikos – per pastarąjį penkmetį jie kuro žarnas degalinėse sumaišė 394 kartus, o tai kainavo beveik 39 tūkst. svarų sterlingų (apie 146,2 tūkst. Lt). Palyginimui – 2002 m. tam buvo išleista 2,1 tūkst. svarų sterlingų (apie 7,8 tūkst. Lt), tačiau tuomet policijos mašinos buvo aiškiai pažymėtos, kokiais degalais yra varomos.

Suskaičiuota, kad kiekvienas klaidingas kuro pasirinkimas vidutiniškai kainavo 120 svarų sterlingų (apie 450 Lt).

„Kartą ar du tai gali nutikti kiekvienam ir tai galima laikyti žmogiška klaida, tačiau taip klysti nuolat yra neatsakinga, juk tai kainuoja mokesčių mokėtojų pinigus. Jeigu policininkai negali prisiminti, kokį kurą pilti, kiekviena mašina turėtų būti aiškiai pažymėta“, – sakė mokesčių mokėtojų interesams atstovaujantis Matthew Elliotas.

„Dabar visų mūsų naujų mašinų, varomų dyzelinu, kuro bakas turi apsaugą ir yra specialiai pažymėtas. Tai išties padeda, nes nuo balandžio mėnesio klaidingai įpiltų degalų atvejų sumažėjo 30 proc.“, – sakė West Yorkshire'o policijos transporto skyriaus vadovas Steve'as Thompsonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją