Jurga Sutkutė, pavasarį debiutavusi “Mados infekcijoje”, šiame festivalyje pristatė kolekciją “MDM sistema arba medus, duona ir meilė”. MDM – tai tikrumas, esmingumas, juslingumas, svaigulys, susitapatinimas, žaidimas, šiluma, ekstazė, kvapas, spalva. Duona transformuojasi į kūno tęsinius, o medus - sulipdo.

Rasa Mekuškaitė, pristačiusi kolekciją "Aitvarai", siekė vizualiai ir apčiuopiamai išreikšti žmogaus jausmus ir būsenas: skaistybę, meilumą, išsiblaškymą, pyktį, baimę bei godumą. Ant bambuko lazdos pritvirtinti aitvarai įgijo atpažįstamų žmogaus, kaip personažo, bruožų. Kolekcijos idėja - mes patys valdome savo jausmus.

Dizainerė Giedrė Anužytė pristatė kolekciją  “Paviršius”. Dizainerės tikslas buvo parodyti, kad visi mes esame prisitaikėliai, pasislėpę po asmeniniu paviršiumi, tačiau vis dar turintys vidinius langus ir duris.

Senaisiais pynimais besidominti dizainerė Agnė Deveikytė festyvalyje „arMADA“ pristatė kolekciją “Laiko transformerės“. Kuriant kolekciją buvo panaudojamas senasis pynimo būdas ir modernios medžiagos bei naujausios technologijos. Plastikai ir kitos sintetines medžiagos, aštrios formos metališkumas, blizgesys jungėsi su natūraliais pluoštais, vilna, šilku, lengvom, drapiruotom formom. Visa tai transformavosi į netikėtus siluetus, formas, faktūras, spindesį. Mintis: drabužis tarsi technologijos užvaldys žmogų, užgoš asmenybę.

Dizainerės Jolantos Rimkutės diplomantė Ieva Daugirdaitė festivalio metu pristatė itin spalvingą kolekciją “Spalvos ir siluetai”. Kolekcija buvo sukurta remiantis idėja, jog spalvos, judesiai, drabužiai ir jų forma - tai nuotaikų, emocijų ir asociacijų išdavikai.

Kolekcijos tikslas buvo pasitelkiant elementarius drabužio siluetus - X, O, stačiakampį, trapeciją ir spalvas - perteikti norimą emociją ir asociaciją. Mėlyna simbolizavo tėkmę bei atsipalaidavimą, geltona - optimizmą ir laimę, raudona - karštį, aistrą ir seksualumą, žalia - gamtą ir natūralumą; juoda- skausmą bei rimtį.

Taip pat dizainerių gretas papildė svečiai iš užsienio: prancūzas Joël Jagot iš Pietų Prancūzijos, ispanės Rocio Tamara Gomez Navarro ir Luisa Amanda Vargas Lencina, šiuo metu gyvenančios ir kuriančios Londone.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją