„Vienalietuvių“ seniūnas Laimontas Dinius savo ruožtu pareiškė, kad jo vadovaujama frakcija tikriausiai rems valdančiąją daugumą, tačiau ne visais atvejais. Tai reiškia, kad „Viena Lietuva“ artimiausiu metu neketina pasiskelbti opozicine frakcija, tačiau nežada aktyviai dalyvauti ir valdančiosios koalicijos darbe.

Su G.Vagnoriumi aptarinėjo ekonomikos problemas?

Po susitikimo su „Vienos Lietuvos“ frakcijos nariais, G. Vagnorius teigė su parlamentarais aptaręs dabartines ekonomikos problemas. Pasak politinio gyvenimo užribyje atsidūrusio politiko, Andriaus Kubiliaus ministrų kabinetas būtų daugiau pasiekęs, jeigu tiesiog nebūtų nieko daręs.

„Esu labai dėkingas sulaukęs kvietimo apsilankyti frakcijoje ir aptarti ekonomikos politikos problemas. Ir šiuo atveju aš džiaugiuosi galimybe per šią frakciją paraginti Vyriausybę atsisakyti rinkos marinimo, mokesčių didinimo, ekonomikos smukdymo politikos ir žengti kitų Europos Sąjungos valstybių pasirinktu keliu.

Manau, kad visiems yra aišku, jog dabartinė ekonominė politiką patyrė fiasko, Vyriausybė būtų pasiekusi didesnių rezultatų, jeigu būtų nieko nedariusi. Ekonomikai ir žmonėms tai būtų buvę naudingiau. O norint kažką pakeisti, reikia teikti siūlymus Vyriausybei“, - žurnalistams sakė G. Vagnorius.

G. Vagnoriaus tvirtinimu, per „Vienos Lietuvos“ frakciją jis tikisi šiuo siūlymus ir pateikti.

Pasiteiravus, ar kartais neketina dalyvauti Seimo rinkimuose kurioje nors iš dviejų vienmandačių apygardų, politikas teigė šiuo klausimu nesąs apsisprendęs. „Nesu apsisprendęs, kitą savaitę mes žinosim. Šiaip svarstau, bet nesu priėmęs tokio sprendimo“, - sako G. Vagnorius.

G. Vagnorius taip pat ginasi, kad galėjo siūlyti „vienalietuviams“ pasinaudoti savo partija. Pasak jo, politiniais klausimais susitikime šnekėta nebuvo.

Anksčiau premjeras A. Kubilius yra išsakęs nuomonę, kad neaiškūs dariniai, kurie neturi politinių struktūrų, negali lygiais pagrindais dalyvauti valdančiojoje daugumoje.

„Dinininkai“ ketina remti valdančiuosius, bet ne visuomet

„Vienos Lietuvos“ frakcijos seniūnas L. Dinius tvirtina, jog G. Vagnorių išsikvietė norėdami sužinoti, ką apie A. Kubiliaus vykdomas reformas mano buvęs jo bendražygis ir ekspremjeras.

„Tai yra žmogus, turintis tam tikras patirtis, matymus ir žinias – tiek ekonomines, tiek darbo praktiką Vyriausybėje, be kita ko, jis atstovauja tam tikros politinės krypties matymą, nes šiandien vykdomą politiką galėčiau įvardinti esant artimą socialistinei. Tai tikrai nėra susiję su dešiniosios politikos esminiais matymais“, - teigė L. Dinius.

Klausiamas, kurioje barikadų pusėje „Viena Lietuva“ ketina dirbti, L. Dinius tvirtino, jog jo vadovaujama frakcija veikiausiai neskubės skelbtis opozicine ir „matyt rems valdančiąją koaliciją“.

„Mes matyt remsime valdančiąją koaliciją, bet teiksime konstruktyvius pasiūlymus ir laikysimės savo nuostatų. Iš esmės kai kurie sprendimai skiriasi nuo matymo tik mažinti algas, mažinti išmokas, pateikiant tai visuomenei kaip didvyrišką ar politinius dividendus sukuriantį žingsnį“, - kalbėjo politikas.

Valdančiąją koaliciją šiuo metu sudaro konservatoriai-krikdemai (46), liberalcentristai (8), Liberalų sąjūdis (11) bei Arūno Valinsko „prisikėliečiai” (7). „Viena Lietuva“ kol kas nebuvo apsisprendusi ir save vadino nepriklausoma frakcija.